Ny strålende Lukaku-heading da Manchester United vant igjen

José Mourinhos utskjelte spiss scoret for andre gang denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

WBA-Manchester United 1-2

Manchester United-spiss Romelu Lukaku har måttet tåle mye kritikk etter en målløs periode, men denne uken har belgieren slått tilbake mot kritikerne.

Onsdag ble han matchvinner i 1-0-seieren over Bournemouth, mens han søndag scoret det første målet - med en flott heading - da José Mourinhos lag slo WBA 2-1 på fremmed gress.

– Han er ligaens beste i disse situasjonene der. Han er så vanskelig å håndtere når han kommer inn der. WBAs venstreback Kieran Gibbs blir rett og slett junior i den situasjonen der, sa Brede Hangeland i TV 2s studio etter kampslutt.

Jesse Lingard satte inn kampens andre scoring, før innbytter Gareth Barry reduserte til 1-2 da snaue kvarteret gjenstod. Til tross for en sterk sluttspurt, klarte ikke WBA å redde noe mer enn et hederlig tap.

– Alt i alt er jeg ikke imponert, men de vinner en potensielt vanskelig bortekamp. De har noen x-faktorer i laget, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Med tre poeng reduserer de røde djevlene igjen avstanden til tabellener Manchester City til elleve poeng etter sistnevntes 4-1-seier mot Tottenham lørdag.

– Det var et potensielt bananskall, men de fikk det de kom for: Tre poeng, oppsummerte Brede Hangeland.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Lukakus andre på en uke
1-0 var et faktum etter snaue halvtimen. Marcus Rashford dro seg fri på venstresiden og slo inn i feltet. Der steg Lukaku til værs og stanget 1-0 i nettet bak tidligere Manchester United-keeper Ben Foster.

– Det er en veldig fin scoring. Den ligner på målet mot Bournemouth. Han er klart sterkest, klart høyest og header den i krysset, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller i studio i pausen.

Nok en gang, som mot Bournemouth i midtuken, valgte den belgiske gigantspissen ikke å feire scoringen. Hans utlånsperiode i nettopp WBA kan ha vært en årsak.

– Det er en lavmælt feiring. Han er rolig, ex-West Brom, men kanskje det er bare fordi han er så lettet, sa Stamsø Møller.

– Jeg feiret heller ikke. Ingen var mer lykkelig enn meg. Det handler bare om profil. Men jeg er glad for seieren. For 15 år siden feiret jeg scoringer. Nå føler jeg meg litt skamfull for det. Med modenhet så kommer du inn i nivåer der du kontrollerer følelsene dine bedre, bortsett fra om du scorer et vinnermål mot slutten av kampen. Romelu var også lykkelig i WBA. Han fikk utviklet seg her, sa Manchester United-manager José Mourinho etter kampslutt.

Effektivt bortelag doblet via Lingard-skudd og Hegazi-touch
Under ti minutter senere doblet de røde djevlene, like etter at Salomon Rondon hadde vært farlig frempå for vertene. Jesse Lingard fikk skyte fra like utenfor 16-meteren, og avslutningen gikk via Ahmed Hegazi og i nettet bak en sjanseløs Foster.

– Den hadde truffet mål, så jeg vil kreve den, sa Lingard selv etter kampslutt.

Scoringen var nok til 2-0-ledelse halvveis.

– De har vært veldig effektive. Og når man skyter hardt, på mål, så kan den gå inn. Det er ikke et godt skudd, men de har scoret to mål på to skudd på mål, sa Stamsø Møller i TV 2-studio.

Lingards scoring var hans fjerde denne sesongen. I tillegg har han tre målgivende pasninger denne høsten.

Valencia-skade - så reduserte Barry
WBA var bedre med i starten av 2. omgang, og blant annet var Oliver Burke farlig frempå ved et par anledninger. Det samme var Marcus Rashford på motsatt side, men scoring nummer tre i oppgjøret lot vente på seg.

Til tross for at bortelaget cruiset mot triumf, måtte de tåle en negativ hendelse snaut 20 minutter ut i omgangen. Antonio Valencia, som har vikariert som kaptein for laget i Michael Carricks fravær denne høsten, måtte forlate banen med det som kunne virke som en hamstringskade.

– Det er fotball, og spesifikt fotball i England i desember. Det er normalt. De er ikke maskiner, og noen ganger skjer det. Han visste at han ikke skulle spille den neste kampen. Men vi har andre spillere. I dag var ikke Blind og Darmian i troppen. Vi har andre spillere som takler dette, sa Mourinho om akkurat det etter kampslutt.

Med 14 minutter igjen på klokken ble det ny grunn til å riste på hodet for bortesupporterne. Innbytter Gareth Barry fikk nemlig pirket 1-2 i nettet etter en klabb-og-babb-situasjon på et hjørnespark. Bortelagets spillere ville ha scoringen annullert, da Jonny Evans var meget tøff i duellen med Nemanja Matic i forkant.

Barrys første innbytterscoring på over 18 år
Tidligere Manchester City-spiller Barry kom inn i pausen, og scoringen var hans første som innbytter på 6812 dager - siden april 1999 - kunne Opta meddele via Twitter. Det var derfor naturlig at det ikke akkurat var ham TV 2s studioekspert hadde forventet å se entre banen fra innbytterbenken da vertene trengte mål.

– Når vi etterlyser offensive krefter, så kommer Gareth Barry inn... Det blir spennende å se, sa Brede Hangeland halvveis.

WBA var også farlig frempå da en ny klabb-og-babb-variant oppstod på et hjørnespark fire minutter før slutt, men i denne situasjonen fikk David de Gea til slutt avverget faren foran lange tær fra bortelagets spillere. Både Barry og Ahmed Hegazi prøvde seg, og det var tydelig at de Gea var forbannet etter å ha blitt tråkket på av førstenevnte i feltet.

Halvannet minutt på overtid var det nære ved at Romelu Lukaku avgjorde oppgjøret, men hans avslutning fra kloss hold etter en kontring snek seg til side for stolpen til Ben Foster. Missen ble dog ikke skjebnesvanger, da José Mourinhos bortelag red stormen av og vant 2-1 på The Hawthorns.

Dermed ble også WBAs grusomme rekke forlenget. Laget som er nummer 19 på tabellen har ikke vunnet siden andre serierunde, og står med 14 poeng etter 18 Premier League-kamper.