MED I TOPPEN: Ragnhild Mowinckel viser god form tidlig i OL-sesongen.
MED I TOPPEN: Ragnhild Mowinckel viser god form tidlig i OL-sesongen. Foto: Philippe Desmazes/AFP

Ingen ny pallplass for Mowinckel

Norges nye fartsfantom viser at hun henger med i toppen, men klarte ikke pallplass i søndagens super-G.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ragnhild Mowinckel imponerte alle og sikret karrierens første pallplass da hun ble nummer tre i lørdagens super-G i Val d'Isere.

Seieren var også Norges første i fartsdisiplinene i verdenscupen på 18 år, og manges øyne var derfor rettet mot 25-åringen i tilsvarende renn i de samme løypene søndag.

Dessverre for dem som så rennet med norske øyne ble det litt for langt opp til den ypperste teten for Mowinckel søndag, men en sjetteplass er uansett karrierens tredje beste resultat i disiplinen.

Da Mowinckel kjørte i mål fra sitt startnummer 14, var hun nummer fire, hele 1.01 bak vinneren Anna Veith fra Østerrike.

Tiden var også over halvsekundet bak Tina Weirather fra Liechtenstein på 2. plass og 37 hundredeler bak Lara Gut fra Sveits som da hadde den siste plassen på seierspallen.

Etter at Mowinckel hadde kjørt, klarte også italienske Sofia Goggia (tre) og sveitsiske Michelle Gisin (fem) å kjøre seg inn seg foran den norske jenta. Dermed ble det 6. plass til slutt, noe som er hennes nest beste resultat i super-G i verdenscupen noensinne. Forut for denne helgen var en 7. plass fra 2015 hennes beste resultat i disiplinen.

PS! Lørdagens vinner Lindsey Vonn stod over søndagens renn. Den skadeplagede amerikanske superstjernen slet med smerter i kneet, som har skapt så mange problemer for henne opp gjennom årene, kunne hun melde på Twitter.