Mann havnet i Nidelva – ble reddet av forbipasserede

Mannens rop om hjelp ble hørt av flere. – Dette kunne ha endt veldig mye verre, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere personer hørte mannens rop om hjelp ved hotellet Radisson Blu Royal Garden i Trondheim sentrum lørdag morgen, og valgte å varsle politiet.

Allerede klokken 09.01 ble politiet kontaktet første gang.

– Det var en melder som hørte rop om hjelp i Trondheim sentrum. Vedkommende visste ikke hvor ropene kom fra, men det var helt tydelig rop om hjelp, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Stig Roger Olsen, til TV 2.

Så mann i Nidelva

Politiet hadde akkurat varslet de andre nødetatene da det kort tid senere kom inn en ny melding til operasjonssentralen.

– Få minutter senere fikk vi en ny melder på tråden, som så en mann som fløt i elven, fortsetter operasjonslederen.

Mens politiet snakket med innringeren, klarte vedkommende å få kontakt med to forbipasserende, som klarte å få tak i mannen, ifølge politiet.

– De klarte å holde mannen slik at strømmen ikke tok han, sier Olsen.

– Kunne gått verre

Klokken 09.11 var mannen på land. Han ble behandlet av ambulansepersonell på stedet, men var i så god form at han klarte å gå selv. Mannen ble senere sendt videre til legevakt for kontroll.

Operasjonslederen er helt klar på at utfallet kunne ha vært annerledes.

– Dette kunne ha endt veldig mye verre hvis de ikke hadde klart å holde han fast. Dette er bra innsats fra de sivile heltene og nødetatene. Vi er svært fornøyde med utfallet, sier Olsen om innsatsen, som kan beskrives som heltemodig.

– Det er nesten sånn at jeg vil si det. Jeg har ikke full oversikt over hendelsesforløpet, men det var avgjørende at vedkommende ble holdt fast slik at han ikke drev nedover elva, forklarer han.

Det er ikke kjent hvordan mannen havnet i vannet i utgangspunktet.