En soldat og tre sivile deltar i redningsarbeidet etter det fatale kirke-angrepet i Quetta, Pakistan, på søndag.
En soldat og tre sivile deltar i redningsarbeidet etter det fatale kirke-angrepet i Quetta, Pakistan, på søndag. Foto: Arshad Butt/AP

Minst åtte drept i angrep mot kirke i Pakistan

Minst åtte mennesker er drept og 30 er såret i et selvmordsangrep mot en metodistkirke i Quetta i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilstanden til flere av de sårede er kritisk, opplyser sykehuskilder og lokale myndigheter.

Ifølge politisjefen i Balutsjistan-provinsen, Moazzam Jah, angrep to selvmordsbombere kirken under søndagsmessen. Den ene av dem ble skutt og drept av politifolk utenfor, mens den andre greide å ta se fram til kirkedøra der han utløse sprengladningen.

– Politiet reagerte raskt og hindret angriperne fra å ta seg inn i hovedrommet, sier Jah.

Fullsatt kirke

Rundt 250 mennesker deltar vanligvis under søndagsmessen i kirken, men ettersom det nærmer seg jul var det rundt 400 til stede da angriperne slo til.

– Takk Gud! Dersom terroristene hadde lyktes med planen sin, hadde over 400 dyrebare liv vært i fare, sier innenriksministeren i provinsen, Sarfraz Bugti.

Lokale TV-stasjoner viser kvinner og barn som blir hjulpet ut av kirken og et stort antall sykebiler og politibiler på stedet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men ytterliggående islamister har tidligere gjennomført lignende angrep mot Pakistans kristne minoritet.

Minoritet

Rundt 1,6 prosent av Pakistans 200 millioner innbyggere er kristne men har lenge blitt diskriminert og må blant annet nøye seg med dårlig betalte jobber.

Kristne har også blitt offer for blasfemianklager i det muslimske Pakistan, og har i likhet med andre religiøse minoriteter blitt gjenstand for angrep.

I påsken i 2016 ble over 70 mennesker drept, blant dem mange barn, da en selvmordsbomber sprengte seg i en park i Lahore. En fraksjon av pakistansk Taliban, Jamaat ul Ahrar, tok på seg ansvaret for angrepet.

Quetta har lenge vært hovedsete for den afghanske Taliban-ledelsen og pakistanske myndigheter anklages for å lukke øynene for nærværet.

(NTB)