Kattemorderen dreper flest katter, men står trolig også bak drap på rev og kaniner, opplyser politiet.
Kattemorderen dreper flest katter, men står trolig også bak drap på rev og kaniner, opplyser politiet. Foto: AFP PHOTO / METROPOLITAN POLICE

Storstilt politijakt på seriekattemorder

En ukjent person har trolig over 400 britiske katteliv på samvittigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britisk politi går ut med en etterlysning etter nok et offer for kattemorderen er funnet, melder AFP.

«Vi ser etter en hvit mann i 40-årene. Han er mellom 175 og 180 høy med kort mørkebrunt hår. Han kler seg ofte i mørke klær med hette. Han har muligens aknearr i ansiktet og bærer kanskje hodelykt og ryggsekk».

Dusør

Politiet ber publikum i hele Storbritannia være oppmerksomme og ta kontakt hvis de ser noe mistenkelig. Det utloves en dusør på 10.000 pund, eller 100.000 norske kroner for tips som fører til at vedkommende blir tatt.

Tony Jenkins driver dyrebeskyttelsesorganisasjonen Snarl. Han får ofte inn de drepte kattene. Han tar dem med til veterinær der han får bekreftet at det trolig er samme kattedrapsmann som står bak.

Kjennetegnet til kattedreperen er at han kutter av hodet og halen, og kutter opp buken på dyret. Det er rene kutt, og politiet mener dette kan tyde på at seriekattemorderen kan ha kirurgiske ferdigheter.

De to siste årene har Snarl identifisert 400 antatte ofre. Det er flest katter, men også noen rever og kaniner, skriver AFP.

Startet etterforskning

Jakten på kattedrapsmannen startet i 2015. Det store antall døde katter som ble funnet hode- og haleløse, fikk det til å koke i sosiale medier. Jenkins startet derfor sin egen etterforskning sammen med Snarl-kompanjong Boudicca Rising.

De samlet all informasjon og gikk til Scotland Yard, som tok saken seriøst og startet sin egen etterforskning.

De startet systematiske obduksjoner av drepte katter, og fant ut at kattene ble drept av et kraftig slag mot hodet. Hode, hale og buk ble kappet da kattene var døde. De mener gjerningspersonen er grundig og systematisk. Trolig kjenner han godt til Croydon utenfor London, og de mener han har kunnskap nok til å bevisst klare å unngå å legge igjen spor som kunne avslørt identiteten hans.

– Gjerningsmannen må også ha evne til å lokke til seg dyrene for å kunne fange og drepe dem uten å selv bli klort eller bitt. Han dissekerer dyret på en profesjonell måte, og plasserer det et sted hvor det vil bli oppdaget. Alt dette gjør han uten å bli oppdaget, sier professor i rettsmedisin Vincent Egan ved universitetet i Nottingham til AFP.

Frykter eskalering til mennesker

Og mens listen over katteofre vokser, er det mer enn kattelivene som bekymrer Scotland Yard.

– Det er en kjent link mellom seriemordere og det å skade dyr, sier etterforskingsleder Andy Collin til Sky News.

– Det som bekymrer oss er at de ikke lenger blir tilfredsstilt av å skade dyr, og dermed eskalerer til å angripe mennesker, spesielt sårbare kvinner, eller jenter, sier Collin.