Fannemel gikk glipp av egen seiersfest

Hornindalgutten satt på dopingkontroll da hotelldirektøren skulle feire norsk hopptriumf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdenscupen i hopp på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no søndag kl. 13.20: Stor bakke, Engelberg.

Hele det norske laget var samlet til middag for å feire lagets første individuelle verdenscupseier. Direktøren på Hotel Edelweiss i Engelberg hadde dratt fram et klenodium av en lirekasse for å ære Fannemel.

Men hovedpersonen selv glimret med sitt fravær når han spilte opp. TV 2 måtte reise tilbake til stadion for å finne

– Å søder, det var synd. Jeg har vært på dopingtest, så jeg får ta det igjen etterpå, ler Fannemel, når han treffer TV 2 på vei ut av dopingkontrollen.

Fikk revansje

Seieren på et fattig tidel smakte ekstra godt for Fannemel. Han har nemlig opplevd å tape med samme margin tidligere i karrieren.

– Ja, det stemmer det. Jeg tapte med et tidel for Schlierenzauer på Lillehammer i 2012. Så tapte Andreas Stjernen med ett tidel for Richard Freitag en gang også, så det var deilig at det var vår tur i dag, sier Fannemel.

Gleden i den norske troppen var enorm etter triumfen. Selv om de har vunnet fem lagkonkurranser på rad i verdenscupen, har ingen av guttene stått øverst på pallen i et individuelt renn siden 4.januar.

– Det betyr mye å få en seier nå før hoppuka. For da vet vi at vi kan vinne. Det er bra for selvtilliten, sier Alexander Stöckl.

– Styrker lagmoralen

Og Fannemels triumf inspirerer de andre på laget.

– Ja, dette styrker lagmoralen. Det er godt å vite at man har noen på laget som kan vinne for deg, sier Halvor Egner Granerud, som selv nesten var i sjokk over sin egen femteplass. Det er klart karrierebeste for Oslo-gutten som tidligere har vært mest kjent for sine vanvittige sprell i hoppbakken.

– Ja, jeg kan nesten ikke tro at det er sant. Det er milevis bedre enn jeg har prestert før, så dette føles bare uvirkelig stort. Det er kun i drømmene mine jeg har hatt opplevelser som denne i hoppbakken, smiler han.