SUPPORTERE: De norske supporterne på tribunen i semifinalen mot Nederland - uten trompet.
SUPPORTERE: De norske supporterne på tribunen i semifinalen mot Nederland - uten trompet. Foto: Adam Ihse/tt

Ser du hva som mangler på dette bildet?

Trompeten til Håndballens venner har skapt stemning verden rundt, men ikke i VM-semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag fra kl. 17.00: VM-finalen Norge-Frankrike på TV 2 og tv2sumo.no.

Håndballens Venner er fast inventar på Norges håndballkamper rundt omkring i verden.

Det er også den karakteristiske trompeten som spiller i takt med Nasjonalsangen og «Seier´n er vår». Men under semifinalen mot Nederland i dette håndball-VM ble trompeten nektet adgang.

– Vi har hatt trompeten med i alle verdens land – i Asia, Australia og Europa – og det har aldri vært noe problem å få med trompeten inn på en arena, forteller trompetist og leder av Håndballens Venner, Sigvard Magelssen.

I sikkerhetskontrollen på Barclaycard Arena i Hamburg fikk derimot Magelssen streng beskjed om at han ikke fikk ha med seg trompeten inn i hallen.

– Jeg skjønner ingenting. Inne i hallen satt folk med stortrommer festet til jernstativ som kan slå ihjel et menneske. Men en stakkars trompet fikk vi ikke ha med inn, sier supporterlederen.

– Er vi i Tyskland eller er vi i Nord-Korea? Det går ikke an, fortsetter han.

Flere av de norske supporterne måtte også levere inn kubjellene i sikkerhetskontrollen, for så å betale én euro for å få de tilbake igjen. Arrangøren fikk også mye kritikk for å ha får dårlig køsystem ved inngangene, slik at mange publikummere ikke rakk første semifinalekampen mellom Norge og Nederland.

– Tyskerne har hatt et dårlig system her nede, mener Magelssen.

Nå har han tatt kontakt med arrangørene for å få tillatelse til å ha med trompeten i finalen mellom Norge og Frankrike på søndag. Men allerede lørdag kveld var trompeten i aksjon.

– Håndballens venner skal ha bankett for å feire jentenes fantastiske innsats i mesterskapet. Da skal selvsagt trompeten med, sa Magelssen.

Håndballfesten starter allerede kl. 14.20 på TV 2 og tv2sumo.no. Først bronsefinalen Sverige-Nederland, før VM-finalen Norge-Frankrike.