OVERTENT: Takkontruksjonen sto i full fyr i leilighetskomplekset. Bygget består av ti leiligheter i to etasjer..
OVERTENT: Takkontruksjonen sto i full fyr i leilighetskomplekset. Bygget består av ti leiligheter i to etasjer.. Foto: FOTOGRAF PEDER GJERSØE

Ti rekkehusleiligheter brant ned – én person funnet død

Én person omkom i storbrannen i Horten lørdag ettermiddag. Ti boenheter er totalskadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Klokken 16.16 fikk vi beskjed om at det var brann i en rekkehusleilighet i Ynglingeveien i Horten, sier vaktleder i Vestviken 110-sentral, Glenn Espen Kustner, til TV 2.

En person død

– Politiet på åstedet bekrefter funn av død person inne i en leilighet, melder politiet klokken 19.30. Personen er ikke identifisert.

En person er fortsatt savnet. Politiet jobber med å avklare at det er den savnede personen som er funnet omkommet. Pårørende til savnede er varslet om situasjonen.

Det ble også meldt om at en person er brannskadet. Det er foreløpig ukjent skadeomfang, melder politiet på Twitter. Det er uklart om flere personer er skadet i brannen som spredte seg fort til hele leilighetsrekken.

– Røykdykkere foretok et grovsøk uten funn i bygget, men måtte trekke seg ut da brannen spredde seg så kraftig, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Ti leiligheter totalskadet

Nærmere tre timer etter at brannen ble varslet, melder brannvesenet at de har kontroll på brannen, og har begynt med etterslukking.

– Vi har kontroll i stedet. Vi har gått over i ettslukkingsfasen, sier vaktleder ved 110-sentralen. Eva Hynne, til TV 2.

– Alle ti leilighetene er totalskadet, sier hun.

Brannvesenet jobber med å slukke brann i et rekkehus i Horten i Borre kommune lørdag kveld. En person skal være savnet i forbindelse med brannen som ble meldt i 16-tiden.
Foto: Fredrik Wiig / Wiig media / NTB scanpix
Brannvesenet jobber med å slukke brann i et rekkehus i Horten i Borre kommune lørdag kveld. En person skal være savnet i forbindelse med brannen som ble meldt i 16-tiden. Foto: Fredrik Wiig / Wiig media / NTB scanpix Foto: Fredrik Wiig / Wiig Media

Bilder fra stedet viser at flere leiligheter i full fyr. Det brenner i takkonstruksjonen, og hele bygningen har gått tapt.

Fryktet eksplosjonsfare

– Mens brannvesenet var på vei til stedet fikk vi beskjed om at det kunne befinne seg propan/Acetylen på stedet. Det innebærer en viss eksolosjonsfare, sier Kustner, til TV 2.

Brannvesenet opprettet derfor en sikkerhetssone på 300 meter.

Politiet bekrefter nå at det ikke lenger er eksplosjonsfare.

Bygget eies av Horten kommunale boligstiftelse, melder Gjengangeren.

Brannårsaken er ukjent. Politiet har startet avhør av vitner.