Özil sikret Arsenal-seier med drømmevolley

Tyskerens lekre scoring ble kampens eneste da Arsenal slo Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Newcastle 1-0

Mesut Özils drømmevolley etter halvspilt førsteomgang sikret Arsenals tiende strake seier mot Newcastle, og tre sårt tiltrengte poeng for London-klubben.

Den lekre scoringen var akkurat det doktoren bestilte for laget som i de siste kampene har slitt med både å skape sjanser og score mål.

En Sanchez-avslutning ble blokkert, og den påfølgende klareringen havnet hos Özil som på hel volley og med stor kroppskontroll banket ballen i vinkelen.

Ekspertene overgikk hverandre i superlativer.

– Det er praktfullt av Özil, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Det er en nydelig og perfekt hel volley, sier Simen Stamsø Møller, som også roste tyskeren generelt.

– Han har vært god. Sett spillesugen ut, og hatt mange gode involveringer.

Scoringen minnet ikke rent lite om Zinedine Zidanes bejublede mål fra Champions League-finalen i 2002.

Spillemessig er det neppe den beste kampen Arsenal har spilt, men en seier måtte til for laget som hadde tre kamper på rad ute full pott i Premier League.

– Etter en slik periode som de har hatt, så var det bare en ting som gjaldt: Å ta en seier. Det klarte de, så får vi se om de klarer å spille bedre og vinne fremover, sier Hangeland.

Etter at Burnley avga poeng mot Brighton klatrer London-laget opp på fjerdeplass, før Tottenham og Liverpool spiller denne runden.

Toneangivende stjerner
Arsenal-manager Arséne Wenger byttet Alexandre Lacazette inn for Olivier Giroud siden onsdagens kamp mot West Ham, men franskmannen var ikke den mest toneangivende innledningsvis.

Den første virkelig store sjansen fikk Alexis Sanchez etter elleve minutter, men avslutningen fra 15 meters hold gikk over. Minuttet etter hamret venstreback Ainsley Maitland-Niles ballen i nettveggen med et langskudd.

Arsenal nærmet seg scoring, og etter halvspilt førsteomgang kom den – takket være Mesut Özil-magi.

Gjester i trøbbel

Newcastle med åtte kamper på rad uten seier, og har også tradisjonelt slitt mot Arsenal - med ni tap på rad. Det var tidlig lite som tydet på at marerittstatistikkene skulle bedre seg.

Med unntak av et tidlig frispark skapte de lite, og når vertene satte fart offensivt slet gjestene med å henge med, uten at verken Özil eller Sánchez fikk nettkjenning på mulighetene de fikk før pause.

– Suverene Arsenal kunne ha ledet mer. Det er vanskelig å se for seg at Newcastle skal kunne komme tilbake etter det man har sett i førsteomgang, sa Hangeland.

Newcastle nær å stjele poeng

Kampbildet endret seg ikke mye i andreomgang, og både Sanchez, Alex Iwobi og Lacazette var farlig frempå tidlig, mens Newcastle og Jacob Murphy testet om Petr Cech var våken ti minutter ut i omgangen.

Kvarteret før slutt fikk Jack Wilshere en enorm mulighet til å punktere kampen, men siden avslutningen gikk rett på keeper fikk kampen leve videre.

«The Gunners» fyrte med løskrutt og i minuttene som fulgte var Newcastle nær å lure til seg en utligning ved flere anledninger.

Nærmest var Joselu. Spanjolens skudd gikk via Granit Xhaka og skiftet retning, men en utspilt Cech og Arsenal kunne puste lettet ut da ballen gikk på utsiden av stolpen.

– På et tidspunkt trodde vi at det skulle bli en storseier til Arsenal, men slik ble det ikke. Jeg tror vi så konsekvensen av at de har spilt mange kamper, og at alt handlet om å vinne, sier Hangeland.