Simen Hegstad Krüger gikk inn til en solid seier på OL-distansen 15 kilometer fristil og vant for første gang i verdenscupen.

– Holder han seg frisk og skadefri, får vi se ham på denne distansen i OL, sa NRKs kommentator Jann Post.

– Det betyr veldig mye. En ting er å gjøre det jevnt i gode løp, men det er de få løpene der du virkelig slår til som du føler definerer deg som skiløper. Jeg hadde byttet ut mange tredje-og-fjerdeplasser for denne seiern her, sier Krüger til NRK.

Maurice Manificat kom drøyt ti sekunder bak Krüger og ble nummer to, mens Andrew Musgrave fra Storbritannia overrasket og fulgte like etter franskmannen til tredjeplass i Toblach.

Martin Johnsrud Sundby kom på tolvteplass, 43 sekunder bak. Sundby startet løpet feil og er straffet ned 15 sekunder, får VG bekreftet. Det betyr at Røa-løperens vinnersjanser på søndagens jaktstart er betydelig redusert. Landslagstrener Tor Arne Hetland sier at Sundby er frustrert over straffen.

Johannes Høsflot Klæbo, som hadde vunnet alle de seks rennene han har gått denne sesongen, gikk distansen for første gang og stjerneskuddet kom på tiendeplass.

– Ikke noe suverent løp av Klæbo denne gangen, slo NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn fast.

Finn Hågen Krogh ble nest best av de norske på sjetteplass, nesten 24 sekunder bak Krüger. Hans Christian Holund fulgte like etter på sjuendeplass. Sjur Røthe ble nummer 18, mens Niklas Dyrhaug var svakest av de norske på 39. plass.