Svindal med maktdemonstrasjon

Aksel Lund Svindal kjørte inn til en suveren seier i Val Gardena, litt over halvsekundet foran Kjetil Jansrud på andreplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av Svindals superrenn i vinduet øverst! (Med tillatelse fra NRK).

Aksel Lund Svindal tok sin andre utforseier på rad i verdenscupen i Val Gardena.

Dermed fortsetter oppturen etter comebacket fra hans tredje alvorlige kneskade. Han endte på tredjeplass i Lake Louise, og tok sesongens første seier i Beaver Creek for to uker siden.

– Det er litt stygt å si, men det var bare Kjetil jeg var redd for. Vi har samme ski og servicemann, og da tenkte jeg at det bare var han som kunne slå meg hvis jeg hadde så gode ski i dag, sier Svindal til NRK.

Kjetil Jansrud var den eneste som var i nærheten av å holde følge med 34-åringen. Han kjørte inn 0,59 sekunder bak lagkameraten, og endte med det på andreplass etter gårsdagens nedtur i super-G.

– Gåsehud

Da Svindal kjørte i mål fra startnummer 13, var det hele 1,34 sekunder foran leder Thomas Dressen.

– Han kjører på et og et halvt kne, men likevel knuser han verdenseliten. Det er gåsehud fra topp til tå, Aksel, sa NRKs ekspertkommentator Kjetil André Aamodt da Svindal kjørte i mål.

Svindal var også godt fornøyd med løpet da han snakket med NRK.

– Jeg følte meg ikke så gal, faktisk. Jeg gjorde ingen store feil, og kjørte ganske kompakt. Jeg traff som jeg ville. Det var en bra runde, sier Svindal til NRK.

Beat Feuz, som ledet utforcupen 20 poeng foran Svindal foran rennet, kjørte inn 1,17 sekunder bak Svindal. Sveitseren endte på sjuendeplass, og mister med det ledertrøyen til den norske stjernen. Max Franz tok tredjeplassen, 0,85 sekunder bak.

Det er kun Svindal som har vunnet Val Gardena-utforen på 2000-tallet. Tidligere har Erik Håker (1978), Atle Skårdal (1990) og Lasse Kjus (1998) klart det samme.

– Får stå skolerett

Andremann Kjetil Jansrud er mektig imponert av det lagkameraten presterte i den italienske utforløypen.

– Det er vanskelig å matche. Jeg er langt bak, og vi får stå skolerett i dag. Det her luktet det ordentlig svidd av, skryter Jansrud.

Pallplassen smakte meget godt for Jansrud etter gårsdagens 35. plass.

– Det er en god revansje fra i går. Det er det jeg er aller stoltest av. På dette laget er det ingen som graver seg ned eller surmuler, vi kjører en rolig high five og satser på neste dag – også gjør vi dette i dag, sier han.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte fra startnummer tre, og endte på 18. plass, 1,74 sekunder bak Svindal.

– Nå merker jeg at det begynner å nærme seg. Jeg er ganske fornøyd med løpet egentlig, sier Kilde til NRK etter løpet.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte inn til 35. plass, mens Stian Saugestad endte på 61. plass.