JORDSKJELV: Innbyggere i Indonesias hovedstad Jakarta samler seg på gatene etter et kraftig jordskjelv.
JORDSKJELV: Innbyggere i Indonesias hovedstad Jakarta samler seg på gatene etter et kraftig jordskjelv. Foto: Dessy Sagita / AFP

Jordskjelv i Indonesia – ukjent antall døde

Bygninger har rast sammen og et ukjent antall mennesker skal være omkommet etter et kraftig jordskjelv i Indonesia. Det er sendt ut et begrenset tsunamivarsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skjelvet, som ble målt til 6,5 av det amerikanske jordskjelvsenteret USGS, hadde sitt senter i 91 kilometers dybde, nær kystbyen Cipatujah vest på øya Java.

Hovedstaden Jakarta befinner seg også på øya Java, og ble rammet av jordskjelvet i rundt 20 sekunder.

Indonesiske seismologer målte jordskjelvet til 7,3.

Foreløpig er én person bekreftet omkommet i Ciamis-regionen vest på øya.

En talsmann for krisemyndighetene i landet, Sutopo Purwo Nugroho, opplyser at det er meldt om sammenraste bygninger i byen Tasikmalaya, samt i flere andre distrikter vest på Java. Han opplyser også at det skal være omkomne, men uten å gi detaljer.

Myndighetene har sendt ut et begrenset tsunamivarsel for deler av kysten på Java. Indonesisk TV viser bilder av stor trafikk langs veiene med folk som flykter fra kystområdene etter skjelvet, som skjedde sent fredag kveld lokal tid.

I tillegg til i hovedstaden, kunne det kraftige jordskjelvet ifølge Nugroho merkes i flere andre byer og landsbyer i de vestlige og sentrale delene av Java.

(©NTB)