TIL FINALE: Frankrike og Siraba Dembélé.
TIL FINALE: Frankrike og Siraba Dembélé. Foto: Axel Heimken

Frankrike venter i finalen for Norge etter thriller

Norge får ikke sjansen til å revansjere tapet for Sverige i gruppefinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige - Frankrike 22-24 (12-11)

Norge sikret seg VM-finalebillett med nimålsseieren over Nederland. Det ble langt jevnere mellom Sverige og Frankrike i den andre semifinalen senere fredag.

Lagene fulgte hverandre som skygger, men Frankrike trakk det lengste strået i sluttminuttene og vant kampen 24-22.

– Jeg følte det viste seg at vi har mer erfaring i de avgjørende øyeblikkene. Begge lagene ønsket å score, men vi klarte det. Vi var ikke skremte og tok sjansen da vi fikk den, sier kvinnen bak 23-22-målet, Allison Pineau, til TV 2.

Dermed venter Norge i finalen søndag.

– Norge er Norge, sier Pineau med et stort glis når hun blir spurt om deres muligheter til å vinne gullet.

– De er favoritter.

Det blir garantert nok en medalje for Olivier Krumbholz og de franske jentene.

– Han fikk sparken for noen sesonger siden på grunn av svake resultater, men han kom tilbake. To ganger medaljer og finale igjen siden det, kommenterte TV 2s Harald Bredeli.

Sverige har uansett levert sitt beste VM, for aldri før har landets håndballkvinner nådd semifinalen, men tapet for Frankrike var tungt.

– Det er fryktelig og tungt. Det var veldig nært, og de er forferdelig å stå her nå. Det er klart at dette går hardt inn på en, men bronse for oss betyr mye, så vi får deppe i dag og så fokusere på Nederland, for det hadde vært herlig, sier Isabella Gulldén til TV 2.

Frankrike var regnet som små favoritter før VM-semifinalen, og det så også slik ut da de midtveis i første omgang ledet 6-10, men så kom noen magiske svenske minutter og plutselig ledet Sverige 12-10.

– Det vi mangler i Norges kamper, har vi fått her: spenning, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Frankrike fikk redusert én gang før pause, men Sverige startet andre omgang med en 12-11-ledelsen.

– Det franske forsvaret startet kontant og tøft og ga ingenting ved dørene og satte seg i respekt. I en lang periode var det vanskelig for Sverige å kommer seg til gode sjanser. Det ble blokk på blokk, noe som resulterte i kontringsmål. Sverige knekte koden etter hvert og satte fart på ankomstspillet, fikk hjelp av gode redninger og de har fått troen på det. Nå ser svenskene annerledes ut og har et lite overtak, oppsummerte TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin etter første omgang.

Frankrike skjerpet seg etter pause og de tok ikke mange minutter før de var tilbake i ledelsen. Etter tolv minutter av andre omgang lå Sverige tre mål bak.

Men de blågule ga seg ikke og en god periode sørget for 19-19 med ti minutter igjen å spille. I sluttminuttene fulgte lagene hverandre som skygger, men Frankrike trakk det lengste strået og sikret finalebilletten med 24-22.