Tatt ut i dopingkontroll: – Jeg blir forbannet

Amanda Kurtovic og Katrine Lunde var lite fornøyde med dopingkontrollørene etter semifinaletriumfen mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens de norske håndballjentene feiret plass i VM-finalen, måtte Katrine Lunde og Amanda Kurtovic til dopingkontrollørene.

– Jeg ble tatt ut og fikk ikke lov til å gå én meter, og da blir jeg forbannet. Jeg fikk ikke lov til å ta av klisteret eller drikke vann, og det må jeg for å tisse, sier Kurtovic til TV 2 mens hun var under oppsyn av dopingkontrollørenes vakter.

Også Lunde var lite fornøyd med omstendighetene rundt kontrollen.

– Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt keeper fra Kristiansand til NTB, som skriver at de måtte vente på en nederlandsk spiller.

Lunde spilte en en ny god kamp mellom stengene, men Amanda Kurtovic har også begynt å få opp dampen og noterte seg for fire mål mot Nederland.

– For det første har vi verdens beste keepere, og vi gjør akkurat de tingene vi har snakket om på taktikkmøtet. Det er ikke bare ord, vi handler hver eneste kamp, og det er så fantastisk. Jeg føler alt klaffer i dag, og det er så deilig, sier Kurtovic til TV 2.

Norge møter Sverige eller Frankrike i finalen søndag ettermiddag.

– Det blir en utrolig tøff kamp, og det er så jevnt, så vi tar det vi får, sier Kurtovic, som takket de mange tusen nordmennene på tribunen i Hamburg.

– Å gå rundt og bare se røde, blå og hvite folk gjør at du føler at du spiller på hjemmebane, og det skaper så mye trygghet og adrenalin. Det er fantastisk.