Bredal Oftedal skinte da Norge lekte seg til VM-finalen

Norge enkelt videre til VM-finale etter ny maktdemonstrasjon mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland - Norge 23-32 (10-17)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

De norske håndballjentene er klare for en ny VM-finale etter å ha knust Nederland med 32-23 i semifinalen i Hamburg.

– Ny demonstrasjon av makt av den regjerende mesteren, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

– Jeg synes igjen forsvaret er godt fra start. Vi får 8-1 og da blir det vanskelig. Vi fortsetter å male på og slipper dem ikke inn. Det er vår fortjeneste, oppsummerer Nora Mørk til TV 2.

I finalen søndag venter vinneren av Sverige og Frankrike, som møtes i den TV 2-sendte semifinalen i kveld.

– For det første er det deilig å slippe å kjøre buss på fridagen, og det spiller ingen rolle hvem vi møter på søndag. Vi møter uansett et godt lag og vi skal forberede oss godt, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

Nederlands landslagssjef erkjenner at de var sjanseløse.

– Det er tungt å tape en semifinale, men vi får si at det var klasseforskjell på Nederland og Norge. Når de får lov til å spille deres spill fra start, blir det riktig vanskelig fra første minutt, sier danske Helle Thomsen til TV 2.

Kapteinen sto frem
Stine Bredal Oftedal, som har vært i fantastisk form hele mesterskapet, leverte nok en strålende kamp og noterte seg for seks mål og seks målgivende pasninger.

– Før var hun spillermotoren. I OL var hun dronningen på assist. Nå er hun høyt oppe på toppscorerlisten, og totalen på mål og assist er best i VM av Norges landslagskaptein, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

– Hun har aldri kommet bedre forberedt til et mesterskap. Hun har spilt Mesterliga-finale med Györ og har fått mye spilletid, kommenterte TV 2s ekspert Bent Svele.

Stine Bredal Oftedal, som ble stemt frem tik banens beste av TV 2s seere, var høyt oppe etter storseieren.

– Det føles helt fantastisk. Nok en storseier i en sånn kamp føles helt nydelig. Det er stort. Nå er det bare finalen igjen, sier hun til TV 2.

– Det har vært et bra mesterskap for min del, og det er godt, fortsetter hun.

Bredal Oftedal gikk fra Issy Paris til ungarske Györ før sesongen.

– Hun har alltid vært en god playmaker. Det som har imponert meg mest denne høsten er alle avslutningene, sier Bent Svele, før Bredeli fortsatte:

– Det tok noen år før hun slo til, men fra 2014 har det vært praktfullt.

Løpt i senk av Norge
Norge kjørte på fra start og midtveis i første omgang ledet de hele 9-2. Bakerst gjorde Katrine Lunde flere gode redninger.

– Det eneste laget i verden som kan matche de norske håndballjentene på fart, er løpt i senk det første kvarteret, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Lois Abbingh scoret utrolige 14 mål i kvartfinalen mot Tsjekia, men ble temmet av Norges forsvaret og det tok 17 minutter før hun noterte seg for sitt første mål.

Kampen var i realiteten avgjort til pause da Norge ledet hele 17-10.

– Nok en fantastisk flott førsteomgang, konkluderte Harald Bredeli.

– En fantastisk omgang nok en gang, både i forsvar og på målvaktposten. Vi forventet fart av Nederland, men har ikke fått det. Vi har derimot masse fart. Jeg er så imponert over at de klarer å holde fokuset etter den prestasjonen mot Russland, oppsummerte TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin.

Nederlenderne bedre med
Mia Hermansson Högdahl sa i pausen at det «absolutt ikke» var avgjort.

– Vi har gjort en bra førsteomgang. Samtidig ser vi at Nederland har økt balltempo mot slutten av omgangen og vi forventer at de skal holde seg der nå, sa Thorir Hergeirssons svenske assistenttrener til TV 2.

Men det var ingen grunn til bekymring før andre omgang, selv om nederlenderne var bedre med etter pause. Midtveis i andre omgang var den norske ledelsen med ett mål til 17-25.

– Avstanden er ikke faretruende, men Nederland er bedre, sa Harald Bredeli.

Til slutt vant Norge hele 32-23 og er klare for nok en VM-finale.

Se den andre semifinalen mellom Sverige og Frankrike på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.15. Kampstart klokken 20.45.