VIL TILBAKE: Skihopperen Kenneth Gangnes har røket korsbåndet for fjerde gang, men han vil tilbake i hoppbakken.
VIL TILBAKE: Skihopperen Kenneth Gangnes har røket korsbåndet for fjerde gang, men han vil tilbake i hoppbakken. Foto: Bendiksby, Terje

Derfor nekter ulykkesfuglen å gi opp hoppdrømmen

Korsbåndet til Kenneth Gangnes røk for fjerde gang i november, og nå har han bestemt seg for å komme seg tilbake i hoppbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skihopper Kenneth Gangnes var ansett som et stort medaljehåp i det kommende OL, men en ny alvorlig kneskade la OL-planene på is.

Gir ikke opp

Den 28 år gamle hopperen var usikker på om han skulle legge hopp-karrieren på hylla etter at korsbåndet i det venstre kneet røyk.

– Det har vært litt tungt og rart. Du ønsker ikke å sitte hjemme når startskuddet for sesongen går, men sånn er det, sier Gangnes.

Nå har han bestemt seg for å ta den lange veien tilbake til hoppbakken.

– Jeg skal prøve det jeg er kar om, også får vi se om beina holder mål etter hvert. Det vet vi ikke helt enda, men jeg håper jo på det.

Selv om ikke legene var utelukkende positive til at han vil tilbake i hoppbakken, var det noen gode nyheter.

– Jeg har fått fortalt at det ikke skal være noen grunn til at det skal ryke igjen, så det er nok årsaken til at jeg prøver igjen, sier Gangnes.

Lang vei tilbake

Gangnes hadde akkurat kjempet seg tilbake etter å ha vært ute med en kneskade som holdt ham ute i 17 måneder før han skadet seg på ny nå i november.

– Det er i førsteomgang ni måneder til jeg kan hoppe på ski igjen, men jeg har begynt å trene litt smått og pyntelig nå. Det tar tid, sier Gangnes.

Skaden er et av mange tilbakeslag hopperen fra Toten har hatt siden hans første alvorlige kneskade i 2010, men han er usikker på om han er blitt bedre på å takle motgang av den grunn.

– Jeg prøver å se fremover hver gang jeg får et slag i trynet, men så får andre avgjøre om jeg er god til å takle det eller ikke, sier 28-åringen.

Håper på OL i 2022

Det viktigste for han nå er å få kneet til å fungere igjen og konsentrere seg om de små tingene.

Men han vet det blir tøft å sitte hjemme i Februar når OL i Pyeongchang starter.

– Det kommer til å suge bra, men det er bare sånn det er. Er jeg heldig så er det et nytt OL om fire år.