Storhamar-kapteinen elsker lagkameratene: – Jeg står opp for dem uansett hva

Kodie Curran har virkelig inntatt kapteinsrollen i Storhamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Patrick Thoresen valgte å forlate Storhamar til fordel for den russiske storklubben SKA St. Petersburg, var serieleder Storhamar nødt til å utnevne en ny kaptein.

Valget falt på nykommer Kodie Curran.

– Kan aldri bli kapteinen Patrick var

– Det er en stor ære for meg å bli utnevnt som kaptein. Det er noe man drømmer om å oppnå i løpet av karrièren, sier Curran.

Han innrømmer at han har store sko å fylle.

– Jeg kan aldri bli kapteinen Patrick var. Han er unik. Lederskapet hans er så profesjonelt. Jeg har aldri spilt med noen som har vært så dedikert til spillet. Han er førsteklasses på alle områder.

Storhamars stjerne-back tok med seg noen visdomsord fra den rutinerte nordmannen før han forsvant til Russland.

– Han sa til meg at jeg ikke skulle la noen stå i veien for meg og mitt arbeid. Og det har jeg gjort, sier Curran, som fylte 28 år mandag.

Thoresen roser mentaliteten

Thoresen lot seg imponere av kanadieren de få månedene de spilte sammen.

– Han er den klart beste backen i GET-ligaen. Det hadde vært morsomt å se hvordan han hadde klart seg i en større liga, men jeg håper Storhamar klarer å overtale han til å bli, sier Thoresen, som her helt sikker på at 28-åringen er en strålende kaptein.

– Han står opp for lagkameratene sine og ofrer alt for dem, sier Thoresen.

– Han er som de fleste kanadiske hockeyspillerne, han blør og dør for medspillerne sine.

Aldri vært bedre

Curran har vært enorm for serieleder Storhamar. Han skal definitivt ha mye av æren for at Hamar-laget topper ligaen med 11 poeng. TV 2s hockeyekspert, Ole Eskild Dahlstrøm, kåret Curran til GET-ligaens beste back i TV 2s hockeypodcast forrige uke.

Som back er han på fjerdeplass i poengligaen med 12 scoringer og 25 målgivende pasninger på 25 kamper. Når han i tillegg kan skilte med ligaens beste pluss/minus-statistikk, med hele 44 (!) pluss-mål, er det lite å utsette på debutsesongen så langt.

– Er du på ditt beste i karrièren akkurat nå?

– Ja, det vil jeg si. Man spiller bedre med selvtillit, og jeg vet det kan endre seg fort, men så langt i karrièren har jeg aldri spilt bedre. Definitivt.

Selv om han oftest begeistrer publikum med herlige dragninger og flotte scoringer, finnes det ikke stjernenykker i kapteinen. Det viste han allerede i sesongens andre møte med Vålerenga, da Curran og VIFs Tallak Lyngset barket sammen i CC Amfi.

– Jeg har alltid pådratt meg utvisningsminutter, og jeg sa det i starten av sesongen at jeg elsker lagkameratene mine. Jeg står opp for dem uansett hva, sier Curran.

Nå er alt fokus rettet mot å vinne serien og sluttspillet med Storhamar. Og i kveld venter nok et oppgjør mot erkerival Vålerenga i CC Amfi. Kampen kan du se på TV 2 Sportskanalen fra klokken 18:50.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å forsikre meg om at mitt lag vinner denne sesongen.