SLIK VI HUSKER HAN: Daniel Radcliffe i en avgjørende scene i den siste Harry Potter-filmen.
SLIK VI HUSKER HAN: Daniel Radcliffe i en avgjørende scene i den siste Harry Potter-filmen. Foto: WARNER BROS. ENTERTAINMENT

Daniel Radcliffe til TV 2: – Utelukker ikke et Harry Potter-comeback

LONDON (TV 2): Daniel Radcliffe (28) letter på Harry Potter-sløret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste årene har vi sett han som en radmager backpacking-turist som har gått seg bort i jungelen, et prompende lik, en advokat som plages av et spøkelse og en mann med magiske horn, for å nevne noe.

Men innimellom alle de litt smale og forundelige filmrollene, er det først og fremst én ting fansen venter på: Nemlig å se han med et par tykke brilleglass på nesa og en tryllestav i hånda.

– I andres øyne vil jeg nok alltid være Harry Potter, i alle fall til de spiller inn en ny versjon av filmene, flirer Daniel Radcliffe da TV 2 møter han på det som burde vært «Den lekke heksekjel» i London, men som egentlig er et helt vanlig filmstudio.

– Føles ikke som om det er over

Helt siden siste film rullet på lerretet sommeren 2011, har fansen ventet på mer – til tross for at forfatteren J.K Rowling hardnakket har stått på at det ikke blir mer av Harry Potter.

– Det føles ikke som om det er over ennå. Vi er som en egen familie i Harry Potter-universet, og jeg møter ofte igjen folk fra innspillingen, og det er veldig hyggelig, sier Radcliffe, som startet sin karriere som verdens mest berømte 11-åring i 2011.

Selv skuespilleren har vanskelig for å gi slipp på det magiske universet. Og da Harry Potter and the Cursed Child ble satt opp som skuespill i 2016, ga det fansen nytt håp om en film-comeback.

TV 2 møtte Daniel Radcliffe i London:

2017 er også et spesielt år for fansen. I epilogen på den siste Harry Potter-boka var det nemlig et kapittel som het «19 år senere» – og dette kapittelets handling falt på 1. september 2017.

– Kan det hende vi får se deg som Harry Potter igjen?

– Jeg vet ikke – jeg har ingen anelse, sier Radcliffe og smiler.

– Jeg tror ikke det er noen planer for det i nær fremtid, men man vet aldri!

Må en god idé på bordet

– Så du utelukker det ikke?

– Nei, men lista er nok ganske høy for at Harry Potter skal komme tilbake, så jeg tror det måtte vært en ganske god idé på bordet, sier han.

I fjor kom første av David Yates' fem planlagte Fantastic Beasts-filmer, som ligger i J. K. Rowlings magiske univers – men flere generasjoner før Harry Potter ble født.

Også det har fått fansen til å håpe på et gjensyn med Radcliffe i universet.

– Vel, nå er jo Fantastic Beasts-filmene satt til flere år før Harry Potters liv, sier Radcliffe.

– Men kunne vi fått se deg i en rolle i filmene likevel?

– Nei! Det ville vært SÅ rart. Jeg har allerede spilt en rolle i det universet. Det ville vel vært veldig rart å se meg som noen andre enn Harry?

– Hva med en rolle som en av forfedrene hans?

– Nja, jeg vet ikke helt, smiler han.

Sultet seg for ny rolle

Fansen får bare smøre seg med tålmodighet i påvente av et eventuelt comeback. Men selv om det ikke er noen nye Harry Potter-filmer på vei, betyr det ikke at han ikke er å se på lerretet. Han har nemlig spilt i intet mindre enn 15 spillefilmer etter fantasysuksessen.

Denne høsten har Radcliffe vært å se i filmen Jungle, en overlevelsesfilm om en backpackingturist som rotet seg bort i jungelen.

Radcliffe forteller til TV 2 at han måtte sulte seg for rollen, og at han veide under 50 kilo for å fortelle den ekte historien om Yossi Ghinsberg, som forsvant i jungelen i 1981.