Oslo  20171018.
Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre i vandrehallen etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20171018. Leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre i vandrehallen etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Støre: – Ikke grunnlag for kritiske bemerkninger om min nestleder

Arbeiderparti-lederen avviser at Trond Giske har opptrådt upassende, men bekrefter at medieoppmerksomheten skaper uro i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap-leder Jonas Gahr Støre var fredag morgen gjest i NRKs Politisk kvarter. Der avviste han at det pågår noen intern maktkamp i Arbeiderpartiet, slik VG har skrevet om denne uken.

– Det vil jeg avvise, og det kjenner jeg meg ikke igjen i, det avisene her skriver, sa Støre.

Ap-lederen fikk også spørsmål om Trond Giske har opptrådt upassende, sett i sammenheng med tre varsler ledelsen skal ha mottatt, ifølge Dagens Næringsliv.

– Ikke grunnlag for kritiske merknader om min nestleder

Jeg vil ikke gå inn i enkeltsaker. De håndteres av vår partisekretær etter veldig godt etablerte prosedyrer, men det som har stått i avisene gir ikke grunnlag for å ha kritiske merknader om min nestleder, utdyper Støre til TV 2.

– Hvordan kan du si det?

– Det er basert på det som står der og det som partikontoret har håndtert, og der foreligger det ikke varsler som faller inn under den kategorien. Men nå skriver avisene om det, og da er det viktig å ha et generelt budskap om at de, det gjelder yngre kvinner, som føler at de har opplevd noe noe sted i vår organisasjon, de skal føle seg trygge om de sier fra at det blir tatt på en skikkelig måte, sier Støre.

– Opplever du at det er intern uro i partiet?

– Det blir uro rundt slike saker, det skulle bare mangle. Nå har vi tatt et valg; vi taper sammen og vi skal vinne sammen. Med denne type saker, når det blir oppmerksomhet sånn som nå - det er klart det skaper uro, men det skal vi håndtere og jeg er trygg på at vi har både rutiner og prosedyrer til å gjøre det på en god måte, sier Støre til TV 2.

Giske ble kalt inn til møte om SMSer

VG kunne torsdag fortelle at Trond Giske i 2011 ble kalt inn til et møte med partisekretæren etter å ha sendt tekstmeldinger til et AUF-medlem i etterkant av en festmiddag i partiet. Giske skal ifølge avisen ha spurt om hvor det var fest på hotellet.

SMSene skal etter det VG erfarer ikke ha inneholdt krenkende innhold, men ble likevel et tema på grunn av aldersforskjellen mellom AUF-medlemmet og Giske. Avisen beskriver også en konfliktsituasjon innad i Arbeiderpartiet, og omtaler det som en «intens stemning».

Støre påpekte overfor NRK at det som har kommet frem i mediene de siste dagene, både i VG og i Dagens Næringsliv, ikke er av en slik karakter at det er grunn til å fremme anklager mot personer.

– Ikke mottatt noen varslinger

Partisekretær Kjersti Stenseng sa til TV 2 tordag kveld at de ikke har fått varsler fra noen som har følte seg trakassert i de sakene som nå er omtalt. Flere medier har spekulært i at det nå er en varslingssak mot Trond Giske som en del av en intern maktkamp i partiet.

– Vi har ikke mottatt noen varsler fra noen som føler seg trakassert i noen av de sakene som nå omtales i media, sier Stenseng til TV 2.

Hun ønsker ikke kommentere hvorvidt kildene til disse beskyldningene stammer fra noen som ønsker å sverte Giske i en eventuell maktkamp i partiet.