– Vi vet at det er stor interesse

Men Rosenborg har ingen planer om å lytte til tilbud fra Nicklas Bendtner-beilere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner (29) skal ingen steder.

Det er budskapet fra Rosenborg-sportdirektør Stig Inge Bjørnebye, som sier at han i utgangspunktet ikke uttaler seg om spillerlogistikk.

– Men både vi i Rosenborg og ikke minst Nicklas Bendtner selv har vært helt tydelige på at han ønsker å bli i Rosenborg. Så det er ikke noe tema for oss, sier Bjørnebye til danske BT.

Da Bendtner signerte en lukrativ avtale på tre og et halvt år med trønderne i mars, uttalte trener Kåre Ingebrigtsen at Bendtner «har sine fire-fem beste år foran seg». Så langt har Prosjekt-Bendtner fungert for begge parter.

Se Bendtners utsøkte scoring mot Molde, som ble kåret til årets mål, i videovinduet øverst på siden!

Rosenborg ble overlegen seriemester, mens Bendtner ble toppscorer med 19 fulltreffere i Eliteserien. Det har naturligvis bragt med seg interesse fra andre klubber for den tidligere Arsenal-profilen.

– Vi vet at det er stor interesse. Det vet alle, så vi her helt rolige til det. Vi planlegger ut fra at han er her neste sesong, sier Bjørnebye.

Til tross for at han bare er 29 år har mange avskrevet Bendtner flere ganger etter en berg- og dalbane-preget karriere, men han har ingen intensjoner om å gi seg nå. Livet smiler til dansken, som denne uke takket Rosenborg for oppstandelsen som fotballspiller.

– Dette har vært den første gangen i karrieren at alt har gått som jeg hadde håpet og planlagt. Faktisk er det første gang jeg ikke må bekymre meg for noe annet enn å nyte øyeblikket, og å forberede meg til de store utfordringene som ligger fremfor meg. Jeg skylder Rosenborg en stor takk for at jeg har kommet så langt siden jeg startet på nytt i mars. Til laget mitt, til trenerne mine, til fansen og alle i støtteapparatet, skrev Bendtner i et innlegg på Instagram.

Bendtner har også kunnet glede seg over å være tilbake på det danske landslaget, der han var med på å sende Danmark til VM etter seier over Irland i playoffen.