Politiet berømmer innringer etter dramatisk redningsaksjon: – Reddet trolig livet til 22-åring

– Gjorde mer enn hva man kan forvente av publikum, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til fredag falt en 22 år gammel mann i vannet i kanalen i Trondheim, og lynrask handling fra en person i nærheten gjorde trolig at 22-åringen fortsatt er i live.

– Det var en som sto med ryggen til og så i speilet på bilen at en mann kom gående mot ham. Så var han plutselig ikke der lenger. Dette syntes han var merkelig og gikk for å se. Det viste seg at han hadde falt i vannet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Anlaug Oseid, til TV 2.

Mannen som hadde sett dette tok umiddelbart kontakt med politiet, som raskt kom til stedet.

I mellomtiden hadde 22-åringen klart å komme seg opp på en flytebrygge, men han falt deretter ut i vannet igjen. Innen brannvesenet kom til stedet med båt, hadde politiet klart å få ham opp på flytebryggen igjen.

22-åringen ble først tatt med til brannvakten for å få varmen tilbake. Han er sendt til sykehus for sjekk, og det virker ifølge Oseid som det går bra med ham. Hun vil berømme mannen som varslet om hendelsen.

– Han gjorde mer enn hva man kan forvente av publikum. Vi mener han reddet livet til 22-åringen, og det har vi uttrykt til ham.