FNs generalsekretær for politiske saker, Jeffrey Feltman, var nylig i Pyongyang for å ha samtaler med Nord-Koreas myndigheter.

Han sier til CNN at han er bekymret for «mangel på kommunikasjon» og «høy risiko for en slags feilberegning» i forholdet mellom Nord-Korea og USA.

Det anstrengte forholdet har det siste året blitt satt ytterligere på prøve, etter flere atomprøvesprengninger og opphetede ordutvekslinger mellom Donald Trump og Kim Jong-un.

– Mangelen på tillit betyr at de er nødt til å ty til avskrekking – militær avskrekking – heller enn en diplomatisk dialog, sier Feltman.

Han mener likevel at Nord-Korea ser nødvendigheten av diplomatiske løsninger, på lang sikt.

– Jeg tror når det gjelder langsiktige ambisjoner, så forstår de at det må skje en fredelig atomnedrusting av den koreanske halvøyen. At man må finne en eller annen løsning basert på diplomati.

I oktober uttalte en talsperson for nord-koreanske myndigheter til CNN at «før de kunne starte diplomatiske samtaler med Trump-administrasjonen, så ville de sende en klar melding om at Nord-Korea har et slagkraftig forsvar og angrepsmuligheter for å svare på en eventuell krigshandling fra USA».