Eurovision-vinneren har fått nytt hjerte

Salvador Sobral har gjennomgått en vellykket hjertetransplantasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han varmet hjertene til en hel verden da han sang Portugal til topps i Eurovision-finalen i Kiev i mai, men i september var det bråstopp for 27 år gamle Salvdor Sobral.

Han måtte ta pause fra musikken på ubestemt tid grunnet sin hjertelidelse.

«Amar pelos dois»-sangeren har vært innlagt på et sykehus i Lisboa siden slutten av september i påvente av at en passende donor for en hjerte-transplantasjon skulle dukke opp.

For en tid siden ble en passende donor klar, men da var Sobrals hSelsetilstand for dårlig til at operasjonen kunne gjennomføres, skriver portugisiske ABC.

Ved godt mot

Nå har situasjonen imidlertid endret seg, og forrige fredag fikk Sobral transplantert inn et nytt hjerte.

Fans rundt omkring i hele verden har holdt pusten i påvente av oppdateringer på sangerens tilstand Nå meddeler sykehuset at Sobral er flyttet ut av intensivavdelingen, og har startet opp med rehabilitering.

– Salvador Sobral har det bra og utviklingen er som den skal være. Han er ved godt mot og har allerede startet med fysioterapi og rehabilitering, sier sykehus-leder José Manuel Correia ifølge ABC.

Han slår fast at alt tyder på at Grand Prix-sensasjonen vil kunne leve et normalt liv, og dermed fortsette å dyrke sin store lidenskap, musikken.

Overlegen seier

Mens de andre artistene brukte flere uker med nitidige forberedelser i Kiev, ankom vinneren Salvador Sobral den ukrainske hovedstaden noen få dager før sin semifinale på grunn av helsetilstanden.

Formen hans var så ille at søsteren, og låtskriveren, Luisa måtte steppe inn som sanger på flere av prøvene.

Likevel vant han finalen i suveren stil, og passende nok dro han med seg søsteren opp på scenen da de skulle fremføre vinnerlåta på nytt.

Etter seieren kom han også med en kontroversiell appell der han tok et oppgjør med samlebånds-tendensene i musikkindustrien.

– La oss gjeninnføre følelsene i musikken. Det er for mye «fast food»-musikk der ute. Musikk er ikke fyrverkeri, musikk er følelser, sa han fra scenen etter at seieren var sikret.

Tok farvel i tårevåt opptreden

Sobral gjennomførte en følelsesladet avskjedskonsert i hjemlandet 8. september, der om lag 3000 mennesker møtte opp for å støtte nasjonalhelten før innleggelsen.

Sangeren hadde i forkant lovet et spesielt og vakkert show, og levde opp til det løftet. Under fremføringen av Amar Pelos Dois, brøt både han og søsteren sammen i tårer på scenen, og hadde problemer med å fullføre sangen.