Norge rystet Russland: – Vi gjør en kjempekamp

Norge ledet tre ganger, men tapte i spilleforlengelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se målene øverst!

Norge-Russland 3-4 (etter spilleforlengelse)

Norge åpnet firenasjonersturneringen Meca Hockey Games med 3-4-tap for Russland etter spilleforlengelse.

Norge ledet kampen tre ganger, men russerne slo tilbake like mange ganger i ordinær tid.

Akkurat da spilleforlengelsen så ut til å bli målløs og at kampen skulle gå til straffeslag avgjorde Vladimir Tkatsjov oppgjøret.

– Jeg syns vi gjør en kjempekamp. Vi møter et bra lag, og hadde mulighet til å vinne kampen, sier Mathis Olimb, mannen bak Norges tredje mål.

Norge hadde kanskje fortjent seieren, men måtte nøye seg med ett poeng i åpningsoppgjøret i turneringen som er et viktig ledd i oppkjøringen til OL i Sør-Korea.

– Guttene står veldig bra frem i dag. Vi møter et lag som har ferdigheter til å kjempe mot bedre lag, sier landslagssjef Petter Thoresen.

– Jeg bekymrer meg ikke over at vi taper kampen. Jeg liker å se at vi kontrollerer mye, og spiller aggressivt. Det var perioder i kampen vi ga fra oss pucken litt mye, og da blir man straffet.

Fredag kan du se Norge – Frankrike fra klokken 19.30 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Drømmestart

Bare én gang tidligere har Norge slått Russland i ishockey.

De norske iskrigerne gjorde en fin figur gjennom kampen og vant skuddstatistikken knepent i hver periode.

Russlands prioriterte landslag slo Sverige 3-1 i Channel One Cup i Moskva tidligere fredag, så hockeystormakten kan stille sterkere. Det var likevel et lag spekket med KHL-spillere som besøkte Hamar. Flere av dem har håp og ambisjoner om å komme med i den russiske OL-troppen.

Men det var en norsk KHL-spiller som markerte seg først. Norge fikk en drømmestart da Patrick Thoresen scoret etter to minutter og 45 sekunder.

Fem minutter før første pause utnyttet Mikhail Naumenkov en norsk forsvarstabbe, og alene med Henrik Haukeland gjorde han ingen feil.

Action i andre periode

Et friskt norsk lag begynte knallsterkt også i andreomgang, og før det var gått tre minutter var de tilbake i ledelsen. Mats Rosseli Olsen gjorde et strålende forarbeid bak buret, mens Anders Bastiansen skøytet seg fri foran mål og fikk en grei jobb med å sette inn 2-1.

Men denne gangen slo Russland tilbake etter bare ett par minutter gjennom Andrej Kuzmenko.

Avgjort med ett minutt igjen

Thoresen tok på seg hovmesterrollen da Norge tok ledelsen for tredje gang i kampen kort tid etterpå. Han serverte Mathis Olimb som satte pucken forbi Sjarytsjenkov til 3-2.

Kort tid etter utlignet Thoresens lagkamerat i SKA St. Petersburg Viktor Tikhonov, og 3-3 var stillingen etter både to og tre spilte perioder.

Med ett minutt igjen av spilleforlengelsen kom seiersmålet.

I den andre kampen i firenasjonersturneringen vant Slovakia 4-2 over Frankrike. Norge møter Frankrike fredag.