Henrikh Mkhitaryan er ute i kulden hos José Mourinho.
Henrikh Mkhitaryan er ute i kulden hos José Mourinho. Foto: Oli Scarff

Derfor holdes Mkhitaryan utenfor Manchester Uniteds kamptropp

Manager José Mourinho mener han ikke fortjener å være med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrikh Mkhitaryan (28) var ikke å finne i troppen som Manchester United stilte med mot Bournemouth onsdag.

Playmakeren har kun vært med i én av de siste åtte kamptroppene som José Mourinho har tatt ut.

På pressekonferansen etter seieren over Bournemouth forklarte Mourinho fraværet av Mkhitaryan.

Portugiseren la vekt på at konkurransen i utgangspunktet er knallhard om en plass på midtbanen og i angrepet ettersom han har mange spillere i de posisjonene i troppen.

– Fortjener det ikke

At armenske Mkhitaryan ikke var på benken heller, ble forklart slik:

– Jeg kan bare ha seks utespillere på benken, og jeg prøver å ha balanse blant dem. I kveld hadde jeg to forsvarere, en midtstopper og Daley Blind, som kan spille i flere posisjoner. Jeg hadde Ashley Young for å dekke inn ving- og vingbackposisjonene. Ander Herrera var der som midtbanespiller og Zlatan som spiss. Rashford som spiss-og-ving-backup, sa Mourinho.

– Jeg spilte med Martial, Mata og Lingard fra start. Å bruke Mkhitaryan betyr at jeg ikke kan bruke en av de tre. Slik det er nå, mener jeg at de andre fortjener mer å få spille.

Nøyaktig hva som gjør at Mkhitaryan for tiden ikke regnes som god nok, sa han ingenting om. Forrige gang 28-åringen fikk spilletid var de siste 19 minuttene mot Brighton 25. november. Frem til tapet for Chelsea 5. november hadde han fått tillit i alle seriekampene.

Har sluknet etter god start

Så langt i sesongen har Mkhitaryan levert én scoring og fem målgivende pasninger, som alle kom i løpet av de tre første kampene.

Armeneren kom til United fra Dortmund for rundt 300 millioner kroner før forrige sesong. Han fikk en dårlig start, men fikk sitt første mål for klubben 8. desember i fjor. Sesongen kulminerte med en scoring i 2-0-seieren over Ajax i europaligafinalen.

Nå er han ute i kulden, men Mourinho har tidligere vist at han slipper spillere inn i varmen igjen om han mener de fortjener det. Et eksempel er Anthony Martial og til dels Luke Shaw, som begge har fått offentlig kritikk før de har fått sjansen igjen.

Etter 17 serierunder ligger United på andreplass på tabellen. De er elleve poeng bak byrival City, men har tre poeng til tredjeplasserte Chelsea. Søndag møter de West Bromwich borte. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.