Atle fikk hjertet i halsen av denne forbikjøringen

Tankbilsjåføren var sikker på at bilen bak skulle avbryte forbikjøringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag morgen kjørte tankbilsjåføren Atle Vatne (52) fra Ørsta nordover mot Molde. På vei opp Ørskogfjellet, ved 08-tiden, ble han vitne til en svært risikabel forbikjøring.

– Jeg så at bilen bak meg la seg ut i en sving med dårlig oversikt. Så oppdaget jeg at en bil kom i mot, og tenkte at det var helt logisk av bilen bak å avbryte forbikjøringen, forteller han til TV 2.

Men bilen fortsatte, og klarte såvidt å unngå en fronkollisjon med motgående trafikk. Dashbordvideoen fanget det dramatiske øyeblikket.

– Jeg fikk heldigvis bremset opp, og det samme gjorde de motgående bilene. Han gikk klar med minst mulig margin, sier Vatne.

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Meldt til politiet

52-åringen hadde kamera i bilen, men skulle ønske at kvaliteten på opptaket hadde vært bedre.

– Da kunne man kanskje fått identifisert bilen. Men håpet mitt med å dele videoen er jo at noen kanskje kan klare å identifisere den likevel, med tanke på de opplysningene man har.

Vatne har vært i kontakt med politiet, som allerede hadde fått innmeldt hendelsen av en annen sjåfør. Politiet har fått overlevert videoopptaket.

– Mer egoisme

Vatne forteller at han synes situasjonen var svært ubehagelig å være vitne til. Han har selv opplevd en fatal trafikkulykke tidligere.

– Man kan jo bare tenke seg hva som kunne skjedd. Hvis det hadde blitt en kjedekollisjon med tankbilen som er lastet med bensin, så er det bare fantasien som setter grenser for hvor ille det kunne gått, sier han.

Likevel er han ikke overrasket over å se denne type hendelser i trafikken.

– Situasjoner som denne blir det bare mer og mer av. Det snakker jeg og kollegene mine ofte om, forteller han.

– Det handler om hvordan samfunnet vårt har blitt, det er mer egoisme og folk har det travelt. Ofte har jeg sett biler som gjør farlige valg i trafikken, med både unger og familie i baksetet. For meg er det viktig å få belyst dette, og få spredd videoen slik at man kanskje kan identifisere føreren, avslutter han.