Sjekk hva Eivind fanget på overvåkningskameraet

I et halvt år var det bare katten som hadde aktivert det bevegelsesstyrte kameraet utenfor huset til Eivind Haugen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Eivind Haugen (49) våknet torsdag morgen, oppdaget han et varsel på mobiltelefonen.

Noe hadde rundt 02.55 utløst overvåkningskameraet han før sommeren monterte for å ha oversikt over gårdsplassen sin på Turøy i Hordaland.

– Det var i den perioden da flere BMW-eiere fikk brutt opp bilene at jeg tenkte det var greit å sette opp et kamera, forteller Haugen.

En app på telefonen varsler hver gang kameraet registrerer bevegelse, og stort sett er det kjedelige opptak Haugen finner på opptakene.

– Stort sett er det bare katten som går forbi, så dette var jo litt kult å se, forteller Haugen til TV 2.

På opptaket så han et kraftig lysglimt, og som Bergensavisen først omtalte, var det en meteor som passerte kamerats «synsfelt».

Steinar Midtskogen i Norsk meteornettverk, forteller til BA at det Haugen har filmet er meteorsvermen Gemnidene. Svermen er synlig hvert år mellom 12-14. desember, ifølge avisen.

– Som regel er dette den flotteste meteorstormen vi kan se i Norge. Den oppstår fordi jordens bane krysser et område med mye støv og småstein som ser ut til å komme fra stjernetegnet tvillingene, forklarer Midtskogen til BA.

I november fortalte TV 2 om da politiet i Finnmark ble nedringt av personer som mente de hadde sett et «mystisk lys» over fylket.

Den gangen var det meteorsvermen Leonidene som ga fra seg en voldsom energi som lyste opp vårt nordligste fylke.