Andreas (29) trakk seg fra Øya etter smertehelvete – slik går det i dag

– Det var veldig bittert å måtte reise hjem, sier Andreas Aslaksen til TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12 menn skal overleve alene på en øde øy i Stillehavet i programmet Øya. For enkelte viser det seg å bli en tøff opplevelse.

Brannskade

I mandagens episode, får vi se at Andreas Aslaksen (29) sliter med smerter etter at han pådrar seg en brannskade. Det ender med at han til slutt velger å trekke seg fra Øya og reiser hjem. Til TV 2 forteller Andreas at avgjørelsen var langt fra enkel.

SMERTER: Andreas Aslaksen får hjelp av legen og deltageren Christer som er lege. Foto: TV 2
SMERTER: Andreas Aslaksen får hjelp av legen og deltageren Christer som er lege. Foto: TV 2

– Når jeg brant meg på hånden så var det noe som skjedde med kroppen. Jeg fikk smerter i mageområdet og det begynte å bli verre og verre. Til slutt følte jeg det som jeg var en byrde for gruppa, forteller Andreas til TV 2.

Verk i kroppen og smerter

Andreas fikk intense smerter og det kom i tak. Han fikk pusteproblemer og slet med å ligge og hele kroppen verket. Til slutt valgte han å trekke seg fra Øya og reise hjem.

– Det var veldig bittert å reise hjem. Det blir en kompisgjeng og det er en helt sinnsyk opplevelse å være med. Det blir vanskelig å forklare for folk som ikke har vært på Øya selv. Du sitter igjen med mange inntrykk, så når du da må reise hjem, så har du ingen å snakke og dele disse erfaringene med, siden alle gutta er igjen på Øya, forteller han.

Deltagere gråt

Mange ble veldig rørt da Andreas måtte reise hjem og noen gråt da han forlot Øya. Han forteller om et sterkt samhold som fortsatt er der to år etter innspillingen. 29-åringen kan ikke få fullrost de andre deltagerne på Øya nok. De tette båndene har ikke forsvunnet selv om tiden på Stillehavsøya er forbi.

– Jeg har fått gode kompiser og vi har møttes endel etter opptakene. Det har bare vært positive tilbakemeldinger og alle har støttet meg. Jeg fikk testet meg selv, uten drikkevarer og mat og selvfølgelig snusen. Den var god å finne frem da jeg kom hjem. Du setter mer pris på ting etter oppholdet på Øya, avslutter en takknemlig Andreas.

Se Øya, mandager klokka 20.00 på TV 2.