UFORSTÅELIG: Henrik Ingebrigtsen sliter med å tro på forklaringen til Chris Froome.
UFORSTÅELIG: Henrik Ingebrigtsen sliter med å tro på forklaringen til Chris Froome. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix.

– Jeg sliter med å forstå hvordan så proffe folk kan gjøre den feilen

Henrik Ingebrigtsen (26) er selv asmatiker. Han kan ikke forstå at Chris Froome har tatt for stor dose astmamedisin ved et uhell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen blir behandlet for astma.

Eldstemann har problemer med å forstå forklaringen til syklist Chris Froome, etter at det i går ble kjent at han ble tatt med en for høy dose salbutamol i blodet under en etappe av Vuelta a'Espania i sommer.

– Jeg sliter med å forstå hvordan såpass proffe folk, med et så stort apparat rundt seg, kan gjøre den feilen, sier Henrik Ingebrigtsen til TV 2.

– Ingen reell mulighet for at det samme kan skje meg

Da brødrene Ingebrigtsen var på treningsleir i Flagstaff i USA i april i år, var Olympiatoppens Erlend Hem med.

Han fulgte brødrene på hele treningsleiren, og kontrollerte astmamedisineringen deres daglig - med doping-saken til Martin Johnsrud Sundy frisk i minne.

– Jeg tenker at det ikke er vanskelig å kontrollere hvor store doser man får i seg. Men jeg kan forstå at du tar litt mer enn du skulle gjort, hvis du blir dårlig. Jeg har ikke noe problem med å se det, men når du går på en medisin det er restriksjoner rundt så bør du være veldig trygg på hvor mye du tar, fortsetter han.

– Føler du deg noen ganger utrygg, siden du bruker astmamedisin selv?

– Jeg klarer ikke å se at det er en reell mulighet for at det samme kan skje med meg, for vi har et bra apparat rundt oss. I alle fall på friidrettslandslaget, understreker Ingebrigtsen.

Tåler ikke ny skade

Etter å ha slitt med en hamstringskade i lang tid la eldstebror Ingebrigtsen seg under kniven 13. juni.

I helgen som var løp han sitt første løp etter operasjonen, da han tok en sterk 11. plass i EM i terrengløp.

– Jeg er i så god form som jeg kan være etter seks måneders opptrening. Jeg fikk beskjed om at jeg trenger ett år fra operasjonen, til jeg er 100 prosent. Så etter seks måneder kan du være ganske bra, men tiden må fortsatt gå. Jeg har en del igjen til jeg kan løpe 1500 meter, forteller han.

Samtidig innrømmer 26-åringen at en ny skade av samme kaliber kan være kroken på døra for løpskarriéren.

– Hvis jeg får samme skaden en gang til så kan det være vanskelig å motivere seg selv til å gjøre den jobben en gang til. I alle fall når det tar så lang tid. Men jeg føler at jeg har noe ugjort på friidrettsbanen. At jeg har noe å gi. Så da er det greit å motivere seg til å stå opp om morgenen, og gjøre de tre øktene som skal til den dagen, avslutter han.