KRASS: Helle Thomsen tok Nederland til VM-semi, men i pausen skjelte ho ut sine egne spillere.
KRASS: Helle Thomsen tok Nederland til VM-semi, men i pausen skjelte ho ut sine egne spillere. Foto: Hendrik Schmidt

Dansk trener skjelte ut laget i pausen:

– Hun kan være litt crazy!

Den danske treneren Helle Thomsen førte Nederland videre til semifinalen i VM, men innrømmer raseriutbrudd i pausen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland hadde lenge vanskeligheter med å riste av seg Tsjekkia i onsdagens kvartfinale i håndball-VM. Helle Thomsen har med det tatt nasjonen til sin fjerde semifinale i et mesterskap, på rad.

Etter en overbevisende start og 6-1 på tavlen etter kun fire minutter, inviterte nederlenderne Tsjekkia tilbake i kampen. Noe som fikk de oransjes trener til å se rødt.

– Jeg gikk helt amok i pausen, vi hadde en ypperlig sjanse til punktere denne kampen tidlig. Så begynner folk å gjøre ting som ikke er en del av kampplanen. Det som kjennertegner oss er at vi jobber sammen som et lag, sa Thomsen til danske TV 2.

Videre forteller Thomsen at hun har utfordringer med språket, men har snappet opp noen engelske gloser slik at spillerne skal forstå om hun er fornøyd med det de presterer:

– Det er ikke mange engelske ord som kommer ut av munnen min, men jeg tror at de kan se på mitt kroppsspråk hva jeg mener. Jeg er ikke så flink i engelsk, og jeg blir endre verre når jeg blir sur, fortsetter Nederlands landslagssjef.

– Grunn til utskjelling

Tsjekkia var lenge med på leken, men Nederland kriget seg til en semifinaleplass mye takket være 14 målscorer (!) Lois Abbingh. Storscoreren mener at Thomsens lederstil motiverer de nederlandske jentene.

– Vi vet at hun kan være litt «crazy», men vi fortjente det fordi vi ikke var nok fokusert i første omgang. Så hun hadde all grunn til å være forbannet, sa Nederlands toppscorer etter kampslutt.

Nå venter et fremadstormende Norge, som smadret Russland onsdag kveld, i semifinalen for Nederland. Kampen spilles i morgen (15. desember) og vises naturligvis på TV 2 og TV 2 Sumo.