SKADEPLAGET: Eric Bailly må trolig belage seg på en lang pause fra fotballen etter at en alvorlig ankelskade har satt han ut av spill.
SKADEPLAGET: Eric Bailly må trolig belage seg på en lang pause fra fotballen etter at en alvorlig ankelskade har satt han ut av spill. Foto: Adrian Dennis

Manchester Uniteds forsvarssjef må trolig opereres

Eric Bailly (23) må belage seg på flere måneder på sidelinjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds Eric Bailly har vært ute av spill siden starten av november. Nå ser det ut til at de røde må klare seg uten sin forsvarssjef i lengre tid. En trøblete ankel har satt ivorianeren ut av spill, og det går mot operasjon for den unge forsvarskjempen.

– Jeg tror det er en alvorlig skade. Skaden oppstod på landslagssamling med Elfenbenskysten, og vi prøver å behandle den nå. Hvis behandlingen ikke strekker til ser det ut til at han må igjennom en operasjon, fortalte Jose Mourinho etter 1-0 seieren over Bournemouth, onsdag kveld.

Med Bailly ute har Mourinho prøvd flere forsvarkonstellasjoner den siste tiden. Phil Jones, Marcus Rojo og Victor Lindelöf har alle vært inn og ut av laget i de kampene hvor ivorianeren har vært fraværende.

– Kan glemme ligatittelen

Etter tapet i derbyet mot Manchester City økte luken til hele elleve poeng opp til de lyseblå naboene, og oppgaven virker svært krevende for Mourinhos menn. Mange mener nå at United kan se langt etter Premier League-tittelen denne sesongen, med Citys luke og form tatt i betraktning.

– Veldig uheldig for United å miste sin beste midtstopper i så lang tid. Foreløpig kan de glemme å tenke på å ta igjen City, som er nødt til å få langtidsskader på flere nøkkelspillere for at dette skal bli spennende, uttaler TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Mourinho vil derimot ikke konkludere med noe for tidlig og mener det kan være en mulighet for at Bailly kan returnere uten operasjon:

– Jeg vil ikke være for pessimistisk. Jeg er heller ingen lege, så jeg kan ikke uttale meg nok om det. Vi har ingenting å skjule, så det kan gå mot operasjon, avsluttet Mourinho.