Nora Mørks forklaring på de urovekkende bildene

Nora Mørk (26) fikk en kjenning i leggen mot Russland, men forsikrer at hun er klar for semifinalen mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges semifinale mot Nederland på TV 2 og TV 2 Sumo fredag ettermiddag fra klokken 17.00. Kampstart kl. 17.30.

Se Norges maktdemonstrasjon øverst!

Norge har vært skånet for skader i så langt i VM, men med ti minutter igjen å spille av 34-17-seieren i VM-kvartfinalen mot Russland satte Nora Mørk seg på benken for å få behandling av leggen.

– Da får vi håpe at det ikke er noe trøbbel, bare en sliten muskel, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Og Mørk kan berolige bekymrede fans.

– Jeg kjente det i leggen og så opp på tavlen at vi ledet med 16 mål. Det var det ikke vits å ta noen sjanse, og sparte heller på kruttet, sier Györ-stjernen til TV 2, og fortsetter:

– Det var ikke noe spesielt, bare en krampetendens, men det henger nok sammen med lite søvn de siste nettene og mye spenning.

Mørk har spilt alle kampene til nå.

– Begynner du å merke kjøret?

– Egentlig ikke. På grunn av pausen mellom Sverige og Spania føltes det som mesterskapet startet på nytt, så jeg følte meg pigg i dag. Én hviledag er mer enn nok og vi får bruke reisedagen godt, sier Mørk, som sammen med resten av den norske troppen reiser fra Magdeburg til Hamburg torsdag for å spille VM-semifinalen mot Nederland.

Nora Mørk karakteriserer storseieren over Russland som «uvirkelig».

– Vi leverte en forsvarsspill som er noe av det beste jeg har sett. Det var totalt enveiskjøring. Jeg tror ikke Russland har det bra nå akkurat, men det synes jeg er fortjent. Jeg synes ikke synd på dem, sier Mørk.

Da Norge gikk opp i en timålsledelse tidlig i andre omgang, forsto Mørk at det kom til å bli nok en semifinale for de norske håndballjentene.

– Det var bare ett lag utpå der. Jeg vet ikke om Russland var nervøse eller tok lett på det, men det var bare ett lag som skulle til Hamburg og det var oss, sier hun selvsikkert.

Norge har vært heldig og unngått skader så langt i mesterskapet, men både Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen ble satt ut i henholdsvis én og to kamper i gruppespillet etter å ha blitt matforgiftet.