SØKKRIK: Clooney solgte i høst et tequila-selskap som han eide for én milliard dollar.
SØKKRIK: Clooney solgte i høst et tequila-selskap som han eide for én milliard dollar. Foto: Geoff Robins/AFP

Clooney overrasket vennene sine med «tidenes» julegave

Hollywood-stjernen har en svært gavmild side.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske skuespilleren George Clooney (56) har en lang karriere bak seg og har tjent store summer.

I høst solgte skuespilleren et tequila-selskap han eide for én milliard dollar.

Nylig avslørte en av Clooneys gode kamerater, forretningsmannen Rande Gerber (51), at skuespilleren har en svært gavmild side. Gerber er gift med supermodellen Cindy Crawford (51).

I et dokumentarprogram på kanalen MSNBC ble Gerber intervjuet om Clooney. Der forteller han om et uforglemmelig middagsselskap med kompisen.

Inviterte til middag

Middagen fant sted for noen år siden, i 2013, da Clooney inviterte Gerber og andre utvalgte venner hjem til seg, skriver magasinet People.

Kompisene hadde ikke fått noe forvarsel om hva som ville skje under middagen. Da gjestene ankom sto det nemlig svarte kofferter på hver av plassene.

– George sa, «Hør, jeg vil at dere gutter skal vite hvor mye dere har betydd for meg og hvor mye dere betyr for meg i livet mitt», forteller Gerber i intervjuet.

Deretter ble vennegjengen bedt om å åpne koffertene som sto foran dem.

– Vi åpnet dem opp, og inni lå det én million dollar (ca. åtte millioner norske kroner) i 20-dollarsedler. Hver og en av oss, 14 tilsammen, fikk én million dollar. Hver eneste én. Vi var i sjokk, fortsetter han.

Donerte vekk

Ifølge Gerber hadde flere av de 14 vennene som Clooney hadde samlet trang økonomi. Derfor ønsket skuespilleren å gi dem noe tilbake, for at de hadde hjulpet ham da han selv kom til Los Angeles for mange år siden.

Gerber, som derimot ikke følte han hadde behov for pengene, ville først ikke ta imot.

– Jeg tok ham til side og sa «Jeg kommer absolutt ikke til å ta imot denne millionen». Umiddelbart svarte George «Jeg kommer til å si én ting. Hvis Rande ikke tar millionen, får ingen det», sier han.

Gerber endte med å ta pengene, men donerte alt til veldedighet.

Tvillingpappa

I sommer fikk Clooney og kona Amal (39), som han giftet seg med i 2014, tvillinger. Barna ble født på et sykehus i London og heter Ella og Alexander.

Amal er utdannet advokat, og er anerkjent for sitt arbeid med menneskerettigheter.