Høyreback scoret for Tottenham med et «fantastisk innlegg»

Serge Aurier ble helt på Wembley etter en noe heldig scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Brighton 2-0 (1-0)

Se Serge Auriers innleggscoring i vidoevinduet øverst.

Tottenham sløste med sjansene og så ut til å gå til pause med 0-0 hjemme mot Brighton da høyreback Serge Aurier sendte i vei et håpefullt innlegg.

Innlegget seilte over en flaksende Mathew Ryan og rett i lengste kryss. Det var akkurat den flaksen Tottenham trengte.

– Et fantastisk innlegg! sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland spøkefullt.

Hovedpersonen hevdet etter kampen at han mente å score og fikk støtte av sin manager.

– Jeg tror han prøvde på det, og jeg synes det er fantastisk. Av og til trenger man litt flaks for å score. Laget fortjente det, vi dominerte kampen, sa en strålende fornøyd Mauricio Pochettino etter kampslutt.

Spurs jaget videre og kunne punktert kampen tidlig, men gjestene forsvarte seg heroisk. Etter 87 minutter smalt det imidlertid igjen, og som mot Stoke var det Heung-min Son og Christian Eriksen som hadde hovedrollene. Dansken fant Son med et presist innlegg og Son headet ballen hardt i noten bak Ryan i gjestenes mål.

Spurs har dermed ristet av seg den dårlige formen og har to seire på rad i Premier League.

Son og Kane var aktive

Heung-min Son er brennhet for tiden, og scoret ett og la opp til to i hjemmesieren mot Stoke i helgen.

Han var også aktiv i starten på kampen og var nære på etter fire minutter. Sørkoreaneren driblet seg inn i Brightons sekstenmeter, men skuddet ble blokkert.

Like etter ble Son lagt i bakken av gjestenes Shane Duffy uten at dommeren valgte å blåse.

Etter 20 minutter fikk Harry Kane en dobbelsjanse, men ballen ble først klarert på streken av et Brighton-bein før storscoreren satte returen utenfor.

Alt handlet om Tottenham den første halvtimen og både Kane og Son kunne fort scoret hvert sitt mål med maks uttelling. Brighton holdt imidlertid unna.

– Det var et innlegg! Eller?

Men etter 40 minutter kom målet på et svært uventet vis, og fra en svært uventet kant.

Serge Aurier kom seg fri nede ved Brightons hjørneflagg og slo inn under press. Innlegget virket å være håpløst upresist, men seilet over gjestenes keeper Mathew Ryan og ned i lengste kryss. Dermed sto det 1-0 til de hvitkledde. Ivorianske Aurier har hatt en noe ujevn start på Tottenham-karrieren, og feiret sitt første Premier League-mål på ekstatisk vis.

– Det er et innlegg! Eller var det et skudd? sa TV 2s reporter Helge Kalleklev i FotballXtra England.

– Et fantastisk innlegg! var dommen fra TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Dermed kunne Tottenham gå til pause med en fortjent om enn noe heldig ledelse.

Spurs rett i strupen på Brighton

Kane var nære på å doble ledelsen rett etter pause. Spissens skudd skiftet retning i en Brighton-forsvarer og satte nesten Ryan ut av spill. Målvakten slang ut en fot og fikk reddet på streken. Returen falt til en offsideplassert Son.

Like etter var det Erik Lamelas tur til å være nær scoring. Argentineren startet sin første Premier League-kamp på over ett år og var svært spillesugen. Lamela skjøt fra 20 meter og ballen traff først en Brighton-forsvarer før den smalt i utsiden av Ryans stolpe.

Brighton skapt noen få farligheter, men det var hjemmelaget som styrte det meste på Wembley onsdag kveld.

Harry Kane klinket et frispark i stolpen fem minutter før slutt og da virket det som om Auriers innlegg skulle bli kampens eneste scoring, men rett før full tid punkterte endelig Son kampen for Spurs med en velrettet heading.