Rekord-City banket sjanseløse Swansea

Manchester City tangerte Arsenals rekord med 14 seire på rad i forrige runde, mot Swansea skrev de seg inn i historiebøkene.

15 seirer på rad:

Rekord-City banket sjanseløse Swansea

Manchester City tangerte Arsenals rekord med 14 seire på rad i forrige runde, mot Swansea skrev de seg inn i historiebøkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter seieren i naboduellen mot Manchester United tangerte Manchester City den den tidligere rekorden på 14 seiere på rad. De lyseblå står nå alene på toppen med 15 seiere etter nedsablingen av bunnlaget Swansea onsdag kveld.

David Silva pirket inn ledelsen etter et City-press som til slutt resulterte i scoringen. Foten ble definitivt ikke tatt av gasspedalen etter målet, og Kevin De Bruyne banket inn bortelagets andre scoring på syv minutter.

Kampens første målscorer Silva la på til 3-0 minutter etter hvilen, før Sergio Agüero satt inn sitt tiende for sesong og sikret en firemålsseier for Manchester-laget.

– Manchester City er overlegent best og tar sin 15. seier på rad, konkluderer TV 2s Fotball Xtra-studio etter kampslutt.

Kontrollert start

City hadde soleklart mest ball i innledningen og presset Swansea langt tilbake i banen. Kun en feberredning fra Fabianski hindret Fernandinho i å sende bortelaget i føringen på et skudd fra 16-meter.

– Mer jevnspilt start enn jeg hadde trodd, sa Simen Stamsø Møller i TV 2-studioet.

En spillesugen Sergio Agüero, som satt på benken i hele derbyet mot Manchester United, var farlig frempå ved et par anledninger i starten av kampen. Før et følsomt innlegg fra Bernando Silva fant en umarkert David Silva i feltet, og spanjolen pirket inn ledelsen for de lyseblå.

Dødball rett i mål

Bortelaget hadde all momentum etter scoringen og Swansea virket sjanseløse. Situasjonen forverret seg når Raheem Sterling fikk frispark på hjørnet av 16.meteren. Frisparket banket Kevin De Bruyne på mål, og med trafikk foran keeper var det nok til å forstyrre Lukasz Fabianski til å slippe inn sitt andre for kvelden. Dette var De Bruynes 13. målpoeng for sesongen.

– Det er så bra slått, dette ser veldig komfortabelt for Manchester City, sier Stamsø Møller etter belgierens scoring.

Lagene gikk inn til pause på 2-0 til City, og serielederen fortsatte etter hvilen. Sekunder ut i andre omgang brant David Silva en kjempesjanse etter herlig samspill med Sergio Aguero. Drøye ti minutter senere skulle Silva få sitt andre for dagen, etter forarbeid fra Raheem Sterling, chippet den lekne midtbanespilleren inn en tremålsledelse for gjestene.

– Det kunne stått 6-0 her, for Swansea er ikke i nærheten, konkluderte FotballXtra-studioet

Etter den tredje scoringen var det et mer kontrollert City som trillet ball og hindret Swansea sjansen til å komme tilbake i kampen.

Tilbake med scoringen

Fem minutter før slutt trillet bortelaget opp et nytt angrep. Sergio Agüero, som var ubenyttet i forrige runde, dro av et par mann og kontrollert trillet kula ned i motsatt hjørne. Argentineren, som var gnistrende hele kampen, og står dermed oppført med ti scoringer på tolv kamper.

– Overkjøring. Klasseforskjell. Enkelt og greit. City er i ferd med å ta sin 15. seier på rad, roper Stamsø Møller i ekstase.

Paul Clement var en slagen mann etter tapet mot serielederne, og var imponert over det han så fra Pep Guardiolas menn:

– Store deler av kampen var det forferdelig å stå på sidelinjen og se på. Dette er uten tvil et av de beste lagene jeg har møtt som trener, så mange intelligente spillere som er vanskelig å få kontroll på, sa Swansea-manager Paul Clement til BBC etter kampen.

Det var også en svært fornøyd Guardiola som møtte pressen etter firemålsseieren:

– Med tanke på at vi har mange kamper i beina, og den tøffe kampen mot United, gjorde vi en god prestasjon. Som manager ser man mye, og når vi vinner så er jeg fornøyd. Jeg er også glad på David (Silva) sine vegne som har slitt litt med å score i det siste, men han er skarp og er i en fantastisk form, konkluderte Guardiola.

Med det tar Manchester City sin 15. seier på rad, og står nå alene med rekorden som tidligere tilhørte Arsenal. De lysblå kroner også øverst med hele elleve poeng klaring ned til bynabo Manchester United på plassen bak.