Lukaku stilnet kritikerne

Romelu Lukaku svarte kritikerne og ble matchvinner med sitt første mål på fem kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Bournemouth 1-0 (1-0)

Se Lukakus matchvinnerscoring i videovinduet øverst.

Manchester United imponerte ikke, men gjorde det som trengtes hjemme mot Bournemouth onsdag kveld. Romelu Lukaku ble den store helten med sin matchvinnerscoring i første omgang.

– Det var på ingen måte United på toppnivå, men de fikk seieren og det var absolutt viktigst i dag, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

For Manchester United var avhengig av å slå raskt tilbake etter det pinlige tapet hjemme mot erkerival Manchester City søndag.

Romelu Lukaku har vært i fokus for de feile tingene den siste tiden. Belgieren har slitt med å finne nettmaskene for United og har ikke sett bra ut på banen. Etter kampen mot City ble han også blitt beskyldt for å ha dratt til Mikel Arteta i Manchester Citys støtteapparat.

Men da Manchester United trengte en scoring, trådte nettopp Romelu Lukaku frem fra skyggen.

Den store belgieren stanget inn kampens eneste scoring litt over midtveis i den første omgangen og ga kritikerne svar på tiltale.

Scoringen var svært kjærkommen for både Lukaku og José Mourinho. Det var kun Lukakus andre scoring siden 30. september og den første siden han scoret 4-1-målet i sluttminuttene mot Newcastle i runde 12. Mourinho har imidlertid fortsatt med å gi ham muligheten fra start, og onsdag kveld ble han belønnet.

Lukaku slapp imidlertid ikke jubelen løs umiddelbart etter målet. Han slo tilbake mot kritikerne ved ikke å fordreie en mine etter scoringen.

– Det forteller noe om en mann som har vært under press, sa Hangeland om spissens gest.

– Jeg har aldri sett Lukaku jage og jakte så mye som han gjorde i denne kampen. Den eneste gangen han sto stille, var rett etter scoringen. Der har Mourinho en jobb å gjøre med å få Lukaku ordentlig opp på hesten igjen, sa Hangeland.

Bournemouth og Joshua King bet godt fra seg, men klarte ikke å overliste David De Gea i United-buret, til tross for flere gode sjanser.

Dermed endte det 1-0 til Mourinhos menn etter det som kun kan kalles en middels dag på jobben.

Mourinho gir ikke opp tittelen

José Mourinho skrøt av Bournemotuh etter kampen og pekte på at hans lag var slitne etter kampen på søndag.

– Jeg er fornøyd med tre poeng, det var en tøff kamp. De hadde én dag mer hvile enn oss, og var friskere, mentalt friskere fordi en storkamp tar mye ut av spillerne, sa Mourinho til BBC rett etter kampslutt.

Med Citys seier over Swansea er Mourinhos menn fremdeles elleve poeng bak ligalederen. Portugisieren ville imidlertid ikke gå med på at tittelracet nå er over.

– Det er ikke over før i mai, hvis det er over nå drar jeg på ferie til Brasil eller Los Angeles.

Brede Hangeland mente Bournemotuh gjorde det vanskelig for United.

– Phil Jones var nok banens beste spiller, og det forteller at han trengte å tre frem da Bournemouth angrep. Bournemouth spilte en god fotballkamp og hadde sine sjanser, sa Hangeland.

– Men United vinner nok fortjent. Men dette var på ingen måte toppnivået. Det viktigste var å få poengene og legge tapet mot City bak seg.

Lukaku fikk hull på byllen

Manchester United startet best i griseværet på Old Trafford uten å skape noen sjanser.

– United har starter OK og har overtaket, men har ikke klart å skape noe, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter ti minutter.

Romelu Lukaku har vært gjenstand for mye kritikk i det siste, og etter halvspilt omgang var en stygg takling på Nathan Aké det eneste belgieren hadde notert seg for.

Spissen traff Aké over leggen med knottene etter en håpløs sklitakling og var heldig som ikke fikk kort i situasjonen.

Lukaku stanget United i ledelsen

Bare fem minutter senere var imidlertid Lukaku i fokus med positive fortegn. Juan Mata fant Lukaku med et flott innlegg og i duell med Aké var spissen råsterk. Han stanget ballen kontant i noten bak en utspilt Asmir Begovic. En strålende scoring fra kraftspissen.

Lukaku forvirret TV 2s studio med ikke å juble for scoringen.

– Hvorfor jubler du ikke? spurte Brede Hangeland. – Er det annullert?

– Det er fordi han har blitt hånet så mye i det siste. Det er kun derfor, sa kollega Simen Stamsø Møller.

Lukakus scoring var kun hans andre scoring siden 30. september og den første siden han scoret 4-1-målet i sluttminuttene mot Newcastle i runde 12.

Scoringen satte fyr på kampen og Bournemouth var slett ingen kasteball den første halvtimen. David De Gea ble tvunget i aksjon etter 30 minutter da Junior Stanislas ladet kanonen fra rundt 11 meter. Returen gikk rett til Bournemouth-spiller, men truet ikke målet.

Romelu Lukaku var tydelig spillesugen, på godt og vondt, og etter 40 minutter havnet han til slutt i dommerens bok etter gjentatte forseelser.

Like før pause var Ryan Fraser nære ved å utligne for gjestene. Alle på stadion, inkludert David De Gea ventet innlegg, men Fraser skjøt i stedet knallhardt fra spiss vinkel. Den spanske keeperkjempen rakk imidlertid tilbake og fikk slått ballen ut fra streken.

Det var også det siste som skjedde i den første omgangen.

– En sinnsyk sjanse

Etter 58 minutter burde United doblet ledelsen. Lukaku ble spilt fri, men Begovic var kjapt ute fra streken og blokkerte beglierens avslutning. Returen havnet imidlertid rett i beina på Anthony Martial. På blank kasse kunne franskmannen bare bredside inn 2-0, men Martial traff urent og ballen gikk langt over gjesten mål.

– En sinnsyk sjanse! Der skal det være mål, utbrøt Brede Hangeland.

Marcus Rashford erstattet nevnte Martial like etterpå, og unggutten markerte seg umiddelbart.

Han fikk ballen drøye 25 meter fra Begovic' mål. Ingen av gjestenes forsvarere støtte ut, og Rashford lot seg ikke be to ganger. Hn dunket løs en skikkelig kanon, men dessverre for United-fansen smalt ballen i tverrliggeren bak Begovic og ut. Det ville blitt en fantastisk scoring.

Etter 82 minutter var Jermain Defoe nøre ved å utligne. Veteranspissen kom seg fri og fikk avsluttet fra skrått hold, men avslutningen gikk rett i beina på De Gea.

Flere mål ble det imidlertid ikke. Dermed vant Manchester United 1-0 etter en middelmådig dag på jobben.