Arsenals elendige borteform fortsetter, men slapp med skrekken mot West Ham

Dominerte kampen, men var nær å tape på London Stadium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham-Arsenal 0-0

West Ham og Arsenal gikk av banen med ett poeng hver da ingen av lagene klarte å få nettkjenning.

Gjestene hadde ballen gjennom store deler av kampen, og hadde også flest avslutninger, men kan puste lettet ut etter kampslutt.

TV 2-ekspert Brede Hangeland mente West Ham ble snytt for straffe, og mot slutten var vertene nær et seiersmål.

Rett før ordinær tid var ute fikk Javier Hernandez en kjempesjanse til å sette inn seiersmålet for West Ham, men avslutningen gikk i tverrliggeren og landet rett utenfor streken.

– Vi forsvarte oss godt og var bestemte, sier West Ham-manager David Moyes etter kampen.

– Om vi hadde vunnet kampen ville det vært grådig, men om du ser hva spillerne har gjort de siste ukene, så hadde de fortjent det.

Se kampsammendrag øverst.

Frustrert Wenger

Dermed endte det 0-0 og Arsenals svake bortestatistikk fortsetter. Laget har bare vunnet to av sesongens ni første kamper på tur, og bare scoret ni mål – fem av dem i en kamp mot Everton.

– Vi hadde ballen mye, men det var svært frustrerende, fordi vi kunne til og med ha tapt det til slutt, sier Arsene Wenger.

– Det er alltid bekymring knyttet til tabellen fordi vi er her for å vinne kamper. Chelsea kom hit og tapte, og vi hadde en dag mindre å forberede oss på. Når man spiller hver tredje dag mister man litt skarphet.

Annullert West Ham-scoring

Arsenal-manager Arsene Wenger la om til fire bak, og gjorde fire endringer. Olivier Girouds første fra start, ga ikke et friflytende Arsenal-spill.

West Ham stilte uten endringer fra laget som slo Chelsea, og oppskriften var den samme: defensiv trygghet og ta muligheten hvis den oppstod.

Arsenal måtte da ta initiativet og Alexis Sánchez, med hat trick på London Stadium forrige sesong, fikk kampens første sjanse – uten at han klarte å trøble Adrian.

Men det var vertene som fikk ballen i nettet først - etter kvarteret. Marko Arnautovic åpnet målkontoen mot Chelsea i helgen, og stanget innlegget fra Albert Masuaku i mål. Østerrikeren var imidlertid i offside.

Snytt for straffe?

Arsenals største sjanse i førsteomgang var da Alex Iwobi skjøt i stolpen etter 28 minutter.

West Ham ropte på straffe da Granit Xhaka tok med seg Manuel Lanzini i fallet etter at argentineren lurte seg på innsiden av sveitseren.

– Jeg mener de er snytt for straffe. Lanzini lurer Xhaka som feller ham, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Presset i andreomgang

Arsenal hadde ballen mye, og mange avslutninger. Kvarteret ut i andreomgang hadde gjestene avsluttet 16 ganger mot vertenes to, uten at verken Olivier Giroud, Mesut Özil eller Alexis Sánchez maktet å sette Adrian på de helt store prøvene.

Men mot slutten var West Ham nærmest.