POPULÆR: Mange sverger til den lette varianten av julebrus.
POPULÆR: Mange sverger til den lette varianten av julebrus. Foto: Alexander Klanderud/TV 2

Nordmenn tømmer butikk-hyllene for lett-julebrus

Nok en gang er det er det allerede manko på nordmenns nye brusfavoritt – med over ti dager igjen til jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kalenderen viser såvidt halvveis til julaften, og det er over en uke igjen til julefeiringen virkelig starter i de norske hjem.

Men allerede nå opplever Ringnes at deres lettvariant av Hamar og Lillehammer-julebrus rives vekk fra butikkene. Brusen fikk pallplassering i fjorårets julebrustest i TV 2 Hjelper deg.

– I år har vi jekket opp produksjonen fra i fjor. Men fordi denne varianten er så ekstremt populær, så kan man nok oppleve i noen butikker at det begynner å bli tomt, sier julebrusansvarlig i Ringnes, Henrik Lund, til TV 2.

– Alt vi har er ute i butikk, og det vil ikke bli produsert mer før jul, fortsetter han.

Tomme nok en gang

Lettvarianten av den brune julebrusen ble lansert i fjor, og da meldte forbrukere om tomme butikkhyller i midten av desember. I år firedoblet Ringnes produksjonen, men likevel kan det være vanskelig å finne brusen i noen butikker.

– Lettvarianten er ekstremt populær. Neste år må vi nok vurdere å firedoble årets produksjon igjen, erkjenner Lund.

Finner du ikke lettjulebrusen i din lokale butikk nå, kan du gi opp letingen. Likevel forsikrer Lund at det fortsatt skal være en del igjen flere steder.

– Leter du litt, så skal du nok finne den mange steder. Men man bør ikke vente til julaften om man vil kose seg med brusen i jula, sier han.

Testvinner

Den sukkerholdige julebrusen til Oskar Sylte havnet på førsteplass i TV 2 Hjelper deg sin test av årets julebrus. Familiebedriften har produsert lettjulebrus i en årrekke, og opplever økende salg av den lette varianten.

– Det øker litt fra år til år. Men det er også den generelle trenden for våre produkter, ettersom vi har lettvariant av alle brus unntatt den økologiske, sier daglig leder Oskar Dag Sylte.

I motsetning til Ringnes har bedriften imidlertid ikke fått indikasjoner på at det er produsert for lite lettjulebrus.

– Vi har ikke fått tilbakemeldinger om det, sier han, og påpeker at årsaken kan være at brusen deres ikke selges i lavpriskjeder som Rema 1000 og Kiwi.