Tollere fra Sandefjord gjorde funnet da de kontrollerte en kroatisk-registrert personbil som var i ferd med kjøre av fergen i Larvik tidligere denne måneden.

Bak rattet satt en 41 år gammel kroatisk statsborger, som sa at han skulle besøke familie i Oslo. Den forklaringen trodde ikke tollerne noe på.

I bilen fant de hele 3,5 kilo kokain.

– Det var dyktigere tollere som var nysgjerrige. De så etter små detaljer, som de ofte gjør. Da så de at det var noe som ikke stemte med bilens karosseri, sier seksjonssjef Sven-Øystein Ferstad til TV 2.

Pakkene med kokain var nemlig godt gjemt. Men etter iherdige undersøkelser fant tollerne et hemmelig rom i bagasjerommet.

– Det var laget skikkelig profesjonelt. Man kunne ikke løfte noe lokk, men en mekanisk-elektrisk innretning gjorde at lokket åpnet seg, forsetter han.

Da tollerne fant rommet, kontaktet de politiet. En patrulje rykket ut til tollhallen og overtok ansvaret for både den mistenkte og narkotikaen. Politiet etterforsker saken videre, og Tolletaten har bedt om at kjøretøyet med det hemmelige rommet blir inndratt.

Ferstad forteller at beslaget utgjør omtrent 6000 brukerdoser, som han er glad for at ikke kommer ut på gata. .

– Det er betydelig. Det er ganske store verdier, sier han.