FIKK HJELP: Norge måtte få trykket draktene om igjen i nettbutikken til SC Magdeburg.
FIKK HJELP: Norge måtte få trykket draktene om igjen i nettbutikken til SC Magdeburg. Foto: TV 2

Drakttrøbbel før kvartfinalen – disse sju starter

Norge starter med de samme som slo ut Spania i åttendedelsfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 i kveld. Kampstart klokken 20.30.

Thorir Heirgeirsson gjør ingen endringer på laget før kvartfinalen mot Russland.

– Det er en bra startoppstilling, sier landslagssjefens assistent, Mia Hermansson Högdahl, til TV 2.

Det betyr at Katrine Lunde starter i mål, Nora Mørk og Camilla Herrem tar kantene, Kari Brattset og Veronica Kristiansen spiller i midtforsvaret, mens Stine Skogrand og Stine Bredal Oftedal bekler toerposisjonene i forsvar. De samme sju startet også mot Spania.

Högdahl bekrefter samtidig at det ikke blir bytter i angrep fra start, og at hele laget er friske og tilgjengelige til storkampen mot Russland.

Alt har imidlertid ikke gått like glatt i oppladningen til kampen, for under vasking forsvant numrene på de norske draktene. Norge måtte få hjelp av nettbutikken til Bundesliga-klubben SC Magdeburg, som holder til hallen Norge møter Russland. De trykket opp nye numre på draktene.

Russland var før mesterskapet regnet som Norges største utfordrer til VM-gullet, og lagene spilte 27-27 da de møttes i Møbelringen Cup i november.

– Vi ser at de spiller likt som i Møbelringen, men de har utviklet spillet sitt på samme måte som alle de andre har gjort etter flere kamper. De trykker på hele tiden og tar ikke ned tempo. Jo fortere ballen kommer opp og frem, jo bedre er det, så det blir mye løping, sier Mia Hermansson Högdahl.

– Vi tenker å løpe like mye. Det er helt klart at russerne er giret på å kjøre på med en gang, fortsetter den svenske assistenttreneren.