– Jeg er ingen danseløve

Thorir Hergeirsson fikk spørsmål om svenskenes elleville garderobedans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige feiret kvartfinaleplassen i håndball-VM med en særegen garderobedans.

Filmen av seansen ble lagt ut på Facebook og YouTube, og har spredt seg som ild i tørt gress.

– Det er en zumbadans som vi har kjørt som oppvarming for å få i gang kroppene. Så da fant vi ut at vi burde filme den, siden alle hadde lært seg den, sier kaptein Sabina Jacobsen.

Også etter kvartfinalen ble det tid for dansefeiring i garderoben. I tillegg til de svenske håndballjentene hadde også den svenske trenertrioen kastet seg inn i dansen.

– Mine hofter er ikke de mest bevegelige, lo trener Henrik Signell etter stuntet.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson har foreløpig ingen planer om å kaste seg på dansebølgen.

– Jeg er ingen danseløve, sier han før kveldens kvartfinale mot Russland.

– Jeg gikk på danseskole for lenge siden. Jeg ble sendt på danseskole, og det var en opplevelse. Hva som kommer etter kampen vet man aldri, smiler Hergeirsson.

Se Norge-Russland på TV 2 og TV 2 Sumo kl. 20.00!

Han har ingen spesiell favorittdans.

– Men pådragsdansen er den viktigste i håndball, skyter han inn.

I kveld spiller håndballjentene for semifinaleplass. Russland er motstander.

– Troppen er frisk og rask. Vi er klare for kamp. Russland er sammen med Sverige det sterkeste laget vi kommer til å møte. Vi har gode muligheter, men vi er avhengig av å holde trykket og presset i 60 minutter pluss eventuelt 4x5 minutter og straffekonk. Russland har et bra mannskap. De er skuddsterke og gjennombruddsterke, sier han.

Norge og Russland spilte uavgjort 27-27 i den siste VM-oppkjøringskampen. Resultatet gjorde at Norge vant Møbelringen Cup på bedre målforskjell enn russerne. Hergeirsson forteller at kampen ga det norske trenerteamet flere svar.

– Vi lærte en god del. Vi lærte at vi trenger å komme høyere på skytterne deres både med tanke på å ta skuddet og fintene. Vi har vokst forsvarsmessig i mesterskapet. Det begynner å se riktig bra ut, sier han.

Angrepsspillet til Norge har tidvis lidd under mange tekniske feil, men Hergeirsson er klar på at Norge fortsatt må ta kontringsmulighetene som byr seg.

– Vi ønsker å kjøre på. De har svakheter i sine returløp. Når vi først er kommet opp skal vi bruke tid i etablert angrep. Vi er best når vi «tiner» motstanderne og får fart og sving på dem. Vi trenger god bredde i spillet, for Russland vil gjerne ha motstanderlaget inn i sekken. Der har de høye spillere som kan blokkere, sier han.