SNAKKER UT: Keaton Jones og hans mor Kimberly Jones har stilt opp i en rekke amerikanske medier, deriblant «CBS This Morning», for å snakke om rasismeanklagene.
SNAKKER UT: Keaton Jones og hans mor Kimberly Jones har stilt opp i en rekke amerikanske medier, deriblant «CBS This Morning», for å snakke om rasismeanklagene. Foto: CBS This Morning

Kjendisene slo ring rundt Keaton (11) – nå svarer moren på rasismeanklagene

– Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det, sier mobbeofferet Keaton Jones' (11) mor etter å ha blitt utskjelt på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen av den gråtende, amerikanske gutten Keaton Jones (11) som fortalte at han ble mobbet på skolen, gikk denne uka viralt.

Keaton høstet massiv sympati, og superstjernene flokket seg rundt ham – helt til det ble avslørt at moren hans Kimberly har brukt det kontroversielle sørstatsflagget på Facebook.

Kimberly stiller nå opp i en rekke amerikanske medier, blant annet «Good Morning America», Fox News, «CBS This Morning»og «Inside Edition», hvor hun svarer på rasismeanklagene.

Hun innrømmer at det var hun som la ut bildene, men nekter for at de var rasistisk motivert.

– Det var ment til å være ironisk, morsomt og ekstremt. Jeg er genuint lei meg, hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det, sier hun til «Good Morning America».

«Rasistiske hillbillier»

På Instagram, Twitter og Facebook har familien blitt kalt alt i fra «ignorant white trash» til «rasistiske hillbillier» og «oppmerksomhetshungrige idioter», etter at bilder av det som skal være familien har begynt å sirkulere på nett.

– Vi er ikke rasistiske. Folk som kjenner oss vet det, sier Kimberly.

Til «Inside Edition» sier hun at hun ikke trodde at noen skulle se det.

– På tidspunktet jeg postet bildet trodde jeg ikke at noen skulle se det. Men nå beklager jeg, sier hun.

Til Fox News sier Kimberly at bildet nå er fjernet.

– Det er en grunn til at jeg tok det bort, sier hun.

Pauset innsamlingsaksjon

Mandag ble innamlingsaksjonen som ble satt igang for Keaton satt på pause, etter at Kimberly og flere familiemedlemmer ble beskyldt for rasisme.

Frem til da var det samlet inn 467.000 kroner.

Det var amerikanske Joseph Lam som startet innsamlingsaksjonen. På GoFundMe-siden skriver han at han er i dialog med siden for å diskutere videre gang.

Lam mener at all hetsen mot Keatons mor har fjernet fokus fra det viktigste: At Keaton blir mobbet.

«Som mange av dere vet, har jeg satt innsamlingsaksjonen og kommentarfeltet på pause. Når jeg leser disse kommentarene og ser videoen på nytt, føler jeg at jeg må skrive denne oppdateringen. DETTE HANDLER IKKE OM MOREN!! Å dømme henne før du kjenner henne er en form for mobbing. Å dømme før du tenker er den ultimate formen for uvitenhet», skrev han.

Og:

«I videoen så jeg et barn som gråt, ikke bare for seg selv, men også for andre. For meg er det et barn med et hjerte av gull som fortjener ros. Jeg håper at vi kan gjøre om pengene til noe godt, om det så er privatskole eller collegefond».

.

.