I dag sendes aller siste episode av Hotel Cæsar:

– Det er trist, vemodig og rart

Cæsar-legendene Anette Hoff (56) og Kim Kolstad (47) har allerede tatt farvel, men vil aldri glemme hva de var med på å skape.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag blir den aller siste Hotel Cæsar-episoden sendt på TV 2 Sumo og med det er det slutt for den norske såpeserien som har gått på TV 2 i 19 år.

Siden premieren i 1998 har det blitt sendt over 3000 episoder av den norske dramaserien.

– Trist og vemodig

Blant de to skuespillerne som har preget hotellet mest i årenes løp, er skuespillerne Kim Kolstad (47) og Anette Hoff (56). Begge har vært med siden starten i oktober 1998.

– Det er på en måte både trist og vemodig, for det er nesten 20-års historie som krones med en slutt i dag. Vi har ikke jobbet med Hotel Cæsar på et år, så sånn sett personlig for meg så er det ikke sånn at jeg går og gråter i dag, men der ute så er det en annen ting, sier Anette Hoff til TV 2.

Motsatser i serien

Kim og Anette har spilt de klassiske Cæsar-karrakterene Jens August og Juni Anker-Hansen, som i serien er søsken. De har vært motvekter til hverandre i serien, hvor Kim stod for det sprelske og ville, mens Juni holdt igjen og var konservativ.

GODE VENNER: Kim Kolstad og Anette Hoff ankommer en Hotel Cæsar-fest, august, 2013. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
GODE VENNER: Kim Kolstad og Anette Hoff ankommer en Hotel Cæsar-fest, august, 2013. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures

De føler seg fortsatt som søsken også utenfor tv-studio.

– Vi er veldig forskjellige og det har vi alltid vært. Men vi har gjort så mye sammen, og det er sånn at hver gang Kim og jeg startet en scene sammen, så var det et miniblikk også var vi der. Jeg har vært mye mer sammen med denne «broren» min enn de tre andre brødrene mine, sier Anette.

Knoll og Tott

Kim Kolstad er full av lovord om sin «søster» og medskuespiller, og det er Anette han har hatt mest med å gjøre de 15 årene han var en del av Cæsar-familien.

– Det blir vanskelig å komme utenom Anette. Vi har spilt søsken, så det er en lang rekke av mennesker man blir glad i. Anette og jeg har vært litt Knoll og Tott i Hotel Cæsar, sier Kolstad til TV 2.

De er begge stolte av å preget tv-hverdagen til nordmenn i mange år, og Hotel Cæsar har også bidratt til norskopplæring for mange.

– Jeg tenker på alle utlendinger som har lært norsk fordi vi har vært på tv hver dag, fem dager i uka. Hver gang jeg tar en taxi så får jeg høre:

PREMIERE: Skuespillerne Sofie Cappelen, Anette Hoff, Erik A. Schjerven, Sossen Krohg og Toralv Maurstad som mor og sønn Astrid og Georg Anker-Hansen. Bildet er tatt i forbindelse med lanseringen av Hotel Cæsar, august, 1998. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
PREMIERE: Skuespillerne Sofie Cappelen, Anette Hoff, Erik A. Schjerven, Sossen Krohg og Toralv Maurstad som mor og sønn Astrid og Georg Anker-Hansen. Bildet er tatt i forbindelse med lanseringen av Hotel Cæsar, august, 1998. Foto: Marit Hommedal, Scanpix

– Jeg satt i Førde og lærte norsk av deg!

– Det skal man ikke kimse av, for det har betydd utrolig mye. Og det å lage underholdnings-tv for folk flest, det synes jeg vi har fått til, og det er jeg kjempestolt av, sier Anette.

– Redde verden

Mens Anette har fortsatt sin skuespillerkarrière, har Kim Kolstad gjort helt andre ting siden han sluttet i Hotel Cæsar sommeren 2014.

– Jeg kjører paller med en lastebil også har jeg gründet to miljøfirmaer, så min store drøm er å tjene penger på å redde verden. Jeg tjener ikke mye penger på det foreløpig, men drømmen er å gjøre positive ting for verden og at det går an å leve av det, avslutter Kim Kolstad.

Lengstlevende dramaserie

Første episode av såpeserien Hotel Cæsar ble sendt på TV 2 i 1998. I 19 år har TV 2-seerne fulgt familien Anker-Hansen og familiekonsernet, og det gjør Hotel Cæsar til Nordens lengstlevende dramaserie.

Dramasjef i TV 2, Christopher Haug, har selv vokst opp med såpeserien, og synes det er en vemodig dag.

– Mange har vokst opp med Hotel Cæsar som en naturlig del av hverdagen, inkludert meg selv, så det er selvfølgelig en rar dag i så måte. Hotel Cæsar har vært et fantastisk eventyr som har gledet, provosert, engasjert og satt agenda for en hel befolkning. TV 2 og jeg er utrolig stolte av serien og er veldig takknemlige for alle som har bidratt til å lage kanskje verdens beste såpeserie. Hotel Cæsar kommer som å stå som en påle i norsk tv-historie. Og selv om lysene slukkes nå, velger jeg å se glasset som halvfullt, det er ikke uvanlig å våkne opp fra koma i denne sjangeren, avslutter Christopher Haug.

Se «Hotel Cæsar» på TV 2 Sumo nå.