Det er duket for tidenes NM-sluttspill i norsk ishockey.
Det er duket for tidenes NM-sluttspill i norsk ishockey. Foto: Hagen, Fredrik/NTB Scanpix

Semifinale-fest i sluttspillet

I neste års NM-sluttspill blir det semifinaler hver dag. Det betyr norsk hockey på TV hver dag i opp til 14 dager. I tillegg kommer selvsagt kvartfinalene og finalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge mot Russland, Frankrike og Slovakia i Meca Hockey Games fra Hamar direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo.

Tidligere år har semifinalene i NM-sluttspillet blitt spilt på samme dag. Men etter ønske fra TV 2, har Norsk Topphockey og Norges Ishockeyforbund nå bestemt at semifinaleseriene i neste års sluttspill, skal spilles annenhver dag. Dermed blir det spilt én semifinale hver dag. Det betyr at det kan bli opp til 28 direktesendte kamper fra sluttspillet på TV.

– Dette er fantastiske nyheter. Tidligere år har både TV 2 og seerne måtte velge mellom to svært attraktive semifinaler. Nå får vi endelig vist alle semifinalene. Og seerne slipper å velge. Dette er uten tvil svært positivt for hele hockey-Norge, sier en entusiastisk TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

For Norsk Topphockey (NTH) og Norges Ishockeyforbund (NIHF) har det vært utfordrende å løse dette slik situasjonen er rundt ishallene i Norge.

Av rent praktiske årsaker er det store utfordringer med å få istiden i hallene til å gå opp. For det er ikke bare seniorsluttspillet som vi må ta hensyn til. Vi har også blant annet U20, U18 osv. som skal gjennomføre sine sluttspill, sier daglig leder i NTH Håkan Södergren.

Men for 2018 har man altså klart å løse utfordringene slik at det blir semifinaler hver dag.

– Fra og med semifinalene har vi nå fått til ønsket om å vise alle kampene. Og sammen med Norges Ishockeyforbund har vi funnet en nøkkel som gjør at man kan få til dette, samtidig som vi får gjennomført alle de andre turneringene i alle de andre aldersklassene, avslutter Södergren.

TV 2s ishockeyekspert Erik Follestad Johansen er også glad for at det nå blir enda mer sluttspillhockey tilgjengelig for det norske TV-publikum. Og eksperten tror på et av tidenes beste sluttspill.

– Slik sesongen nå utarter seg tror jeg vi kan få et meget spennende sluttspill med jevne serier både i kvartfinalene, semifinalene og finalen. Akkurat nå ser kanskje Storhamar ut som den store favoritten til å vinne neste års sluttspill. Men vi vet alle at det er lenge til mars og mye kan skje, avslutter TV 2-eksperten.

Sluttspillet 2018 begynner 1. mars med første kvartfinale. Semifinaleserien begynner 15. mars, mens finaleserien begynner 3. april.