TIL HAMBURG: Siraba Dembélé og resten av de franske kvinnene skal til Hamburg for å spille semifinale mot Sverige.
TIL HAMBURG: Siraba Dembélé og resten av de franske kvinnene skal til Hamburg for å spille semifinale mot Sverige. Foto: Hendrik Schmidt

Frankrike møter historiske Sverige

Frankrike er klare for VM-semifinalen etter en komfortabel seier over Montenegro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike - Montenegro 25-22 (12-10)

De svenske håndballjentene tok seg til en historisk VM-semifinale da de slo ut Danmark, og i Hamburg fredag venter en formidabel oppgave i Frankrike, som er videre etter å ha slått Montenegro 25-22.

– De bygger laget bakfra og er bunnsolide i forsvar. Keeper Amandine Leynaud sto frem og var definitivt matchavgjørende, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

– De franske jentene skal bli vanskelig å hanskes med i dette mesterskapet.

Montenegrinerne gikk tidlig opp i 2-0, men det gjorde ikke mer enn å vekke Frankrike, som svarte med en ledelse på fire mål på det meste. Montenegro ble invitert inn i kampen igjen. Til pause ledet ikke Frankrike med mer enn to mål og stillingen 12-10.

– Det er en jevn og tett håndballkamp vi er vitne til, sa Endre Olav Osnes.

Frankrike økte ledelsen på ny i starten av andre omgang og forspranget økte til fem mål. Montenegro kjempet tappert, men de ble stoppet av en strålende fransk målvakt i Amandine Leynaud, og til slutt måtte de se seg slått 25-22.

– Det er meget bra dette unge Montenegro-laget, men spørs om de ikke må ha noen år på seg før det blir veldig, veldig bra, sa Endre Olav Osnes.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 onsdag kveld. Kampstart kl. 20.30. Se den andre semifinalen mellom Tsjekkia og Nederland på TV 2 Sportskanalen fra klokken 17.20.