Ivana (23) ble slått bevisstløs på banen – nå ser politiet på saken

Amerikanske Dearica Hamby er utestengt fra basketball i tre måneder, men ringvirkningene kan bli enda større.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torino var på vei mot en enkel seier mot Ragusa i den italienske toppidivisjonen i basketball da hendelsen som stjeler all oppmerksomheten inntraff.

Med 26 sekunder igjen på klokken slo Ragusas amerikanske Dearica Hamby (24) til Torinos kroatiske Ivana Tikvic (23) bakfra.

Tikvic falt i bakken og ble liggende bevisstløs. Etter at hun kommer til bevissthet ble ble fraktet til sykehus, der hun ble til observasjon over natten.

– Jeg har det OK, men jeg føler at jeg er kjørt over av en lastebil. Jeg håper at jeg snart er tilbake i trening, sier Tikvic til det kroatiske nettstedet 24sata.

Se overfallet i videovinduet øverst.

Overlevert video til politiet

Hendelsen satte naturlig nok sinnene i kok i Torino.

– Vi er sjokkert og forbannet over det som har skjedd. Vi fordømmer voldshandlingen som satte Ivana i en alvorlig fare, og vi vil ta de nødvendige tiltak for å beskytte spilleren vår, sier Basketball Torinos Fixi Piramis i en uttalelse ifølge Gazzetta dello Sport.

Ett av tiltakene har vært å overlevere video av hendelsen til politiet.

Hamby ble nærmest umiddelbart utestengt i tre måneder av ligaen.

– Noe slikt hører ikke hjemme i noen som helst slags sport, og bør aldri, aldri skje, sier ligaens president Massimo Protani.

– Men jeg er en uhelbedredelig drømmer, og jeg håper snart å få se en ekte og oppriktig klem mellom Ivana og Dearica. En klem full av tilgivelse på ene siden, og omtanke på den andre.

– Veldig lei seg

Den tidligere Women's NBA-spilleren har beklaget hendelsen.

– Dearica er veldig lei seg for oppførselen sin, og for konsekvensene det har hatt for motstanderen. Det gir et feil bilde av henne, har Ragusa sagt i en uttalelse.

– Men vi vil gjøre det klart at dette er uforsvarlig og uakseptabelt. Det vil Dearica betale for med de uunngåelige konsekvensene.

Ivana Tikvic har fått en hjernerystelse som følge av hendelsen, og følges nøye opp av legene.

Når hun er tilbake på banen blir en løpende vurdering.

– Ytterligere undersøkelser har ikke funnet noen blødning ennå, men vi er fortsatt forsiktige. Ivana har nakkesmerter, og hodet snurrer, så hun vil gå glipp av neste kamp, sier lege Daniele Mozzone til 24sata.hr.