Sjekk Øysteins (35) egenkomponerte julesang

12 eksemplarer av Øystein Lunde Ingvaldsen opptrer i videoen hvor han fremfører «Julevaldsen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I videoen 35-åringen har lagt ut på nett spiller han alle instrumentene samtidig – trommer, bass, piano og en hel blåserekke – samtidig som han synger. Men hovedinstrumentene er ikke en gang med i melodien, forteller Øystein til TV 2.

– Mine hovedinstrumenter er egentlig elbass og blåseinstrumentet EWI. Det staves E-W-I, forklarer han på telefon.

– Ok, og hva er det?

– Det står for Electric Wind Instrument og er en luftstyrt synthesizer. Det er ut som en klarinett, forteller Ingvaldsen.

Lagde like godt egen sang

– Hvordan kom du på å lage denne musikkvideoen?

– Jeg må rette en takk til Andreas Fliflet, som lager en film hver jul hvor han spiller flere instrumenter. Jeg hadde lyst til å gjøre det samme selv og tok kontakt for å høre hvordan han hadde gjort det. Så var spørsmålet hvilken sang jeg skulle velge. Jeg fant ut at jeg like gjerne kunne lage den selv, sier Ingvaldsen, som også er fotograf.

Ingvaldsen kalte valsen for Julevaldsen. På få dager har videoen fått 32.000 visninger på Facebook, og komponisten kan knapt gå hjemmefra uten at noen stopper ham for å kommentere sangen.

– Jeg hadde ikke regnet med så mye feedback, men det er morsomt, ler han.

Hektisk førjulstid

Den aktive multikunstneren ligger ikke på latsiden i adventen. Neste uke legger han ut på en ukes turne i Vesterålen sammen med Lasse Uppman.

– Så blir det stor avslutning 22. desember hvor jeg først har en konsert med en annen artist på formiddagen, så skal jeg spille i et bryllup og på kvelden blir det siste konsert med Lasse, forteller 35-åringen.