Forventer knokkelkamp mot Russland

– Vi må spille helt på grensen, sier Camilla Herrem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 onsdag kveld. Kampstart kl. 20.30.

Håndballjentene hadde styrketrening på formiddagen onsdag. Det kan de trenge, for mot Russland forventes en skikkelig fight.

– Jeg er ikke skremt, men jeg synes de spiller bra håndball og spiller med et større tempo enn tidligere, men det samme gjelder oss, så det er egentlig bare å være klare til kamp og stå tøft i forsvar. Vi må virkelig spille litt på grensen og være litt tøffere enn vi pleier, for de er raskere og sterkere, sier Herrem.

Camilla Herrem.
Camilla Herrem. Foto: Ruud, Vidar

Da lagene møttes i Møbelringen Cup på Sotra i november endte det 27-27.

– De er fysisk tøffe i spillestilen og trykker enormt i ankomstfasen og i angrepsspillet, så vi får god bruk for den fysiske treningen spillerne har lagt ned i mange år. Vi må stå imot og det har vi fysikk til. Det gjelder å stå imot både i ankomst og i etablert angrep, og så kjøre når vi får sjansen. Det går an å lage en del mål på kontringer. Det er viktig å bruke banens bredde for å strekke Russland ut. De har sluppet inn en god del mål, sier Hergeirsson.

Omstridt trener

Russlands trener Jevgenij Trefilov har blitt kjent for sine skyllebøtter i store håndballmesterskap, men det har åpenbart gitt resultater, for han har blant annet vunnet fire VM-gull.

De norske håndballjentene er samstemte i at de foretrekker den langt roligere stilen til egen landslagsjef, Thorir Hergeirsson.

– Det ser ut til å virke, men jeg skulle likt å vite hva som ble sagt noen ganger. Jeg har sett noen reportasjer der det har blitt oversatt, og jeg vet ikke hvor lenge jeg hadde funnet meg i det, sier Vilde Ingstad til TV 2.

– Det er ikke helt den måten jeg foretrekker at treneren snakker til meg på, men det er forskjellige trenere og kulturer. Det er typisk russisk og han er kjent for det. Det er veldig annerledes fra vår stil, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Men 62-åringen fra Krasnodar skal være populær hos egne spillere.

– Det er en trenerstil som er annerledes enn mange er vant til. Det koker på benken og han skifter ut fortere enn svingdøren, sier Nora Mørk til TV 2.

– Det har vist seg å fungere, for jeg vet at spillerne ville ha ham tilbake da han var ute av landslaget. Det må være noe vi ikke forstår i det han sier, for jeg tror han er ganske smart, men spesiell, fortsetter den norske stjernen.

– Han er en stor bamse
Camilla Herrem har sansen for den russiske landslagssjefen.

– Jeg har snakket med noen av de russiske jentene, for jeg var nysgjerrig og måtte spørre. Jeg har hatt noen trenere som skriker og skriker, men man lærer seg å blokkere det ute. Det kan være de gjør det samme. Sånn utenom er han en stor bamse, så jeg liker ham veldig godt, sier Herrem.

Jevgenij Trefilov sier til TV 2 at han har blitt roligere med årene.

– Det vet jeg ikke, jeg bruker ikke så mye energi på det. Jeg har mer enn nok med meg selv og mitt. Jeg registrerer at han er engasjert og tror ikke det har endret seg, men uten at jeg har detaljstudert det, sier Hergeirsson.

Den russiske landslagssjefen er imidlertid opptatt av å skyve favorittstempelet over på Norge og mener russerne må ha hjelp fra oven. På spørsmål om hva som skal til for å slå Norge, peker Trefilov mot himmelen.

– Det er ti lag som kan vinne medaljer i VM, så jeg tror ikke det bare er Norge og Russland som kan vinne mesterskapet, sier Trefilov.

Mens russerne spilte åttendedelsfinalen mot Sør-Korea i Magdeburg, måtte Norge bruke tirsdagen til å flytte seg fra Leipzig.

– Jeg vet ikke hvordan Russland har hatt det, men vi har hatt en behagelig dag. Å reise én time og tjue minutter er ingenting i dag. Vi har hatt en fin busstur, fikk rom med en gang og gikk rett ned og fikk god mat. Nå har vi hvilt i tre timer og jobbet med video, så jeg tror ikke det går an å ha det særlig mye bedre, sier Thorir Hergeirsson med et smil tirsdag ettermiddag.