Banens beste (21) i tårer etter historisk svensk triumf

Norges overkvinner skal til Hamburg for å kjempe om VM-medalje for første gang. Etter kampen kom det tårer fra kampens store profil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverige - Danmark 26-23 (13-11)

Se banens beste i tårer etter seieren!

Sverige vant gruppen foran Norge etter å ha slått Thorir Hergeirssons jenter i gruppefinalen. Mot Danmark i kvartfinalen viste Sverige igjen at de er å regne med.

Etter en god dansk start, satte svenskene inn støtet og tok en overbevisende 26-23-seier og sikret seg for første gang en plass blant de fire beste i et VM-sluttspill.

I den historiske semifinalen i Hamburg til helgen venter vinneren av kvartfinalen mellom Frankrike og Montenegro.

– En blågul bølge skylder over Danmark, og der er det flatt, sa TV 2s kommentator Christian Paasche.

– Det er ikke et dansk forsvar som vi kjenner det. Det skulle smelle, men det har vært mer snakk, mens svenskene har blitt motivert av snakket, fortsatte kommentatoren.

Kampens store spiller var 21 år gamle Hanna Blomstrand, som scoret sju.

– Skal det være en snev av rettferdighet i verden, så skal den prisen gå til Hannah Blomstrand, kommenterte Christian Paasche.

Da hun ble kåret til banens beste, tok hun til tårene.

– Det kom noen gledestårer, men jeg var trøtt, så det var også noen trøtthetstårer, men først og fremst gledestårer, sier Blomstrand.

Danskene var det førende laget i starten, men Sverige hevet seg seg og leverte en sterk avslutning på første omgang, som sørget for en tomålsledelse midtveis.

– Danskene står med hoftefeste. Det må de ikke gjøre, for det er for mye håndballkunnskap i danskene til at de kan gjøre det, kommenterte TV 2s Christian Paasche på tampen av første omgang.

En pauseprat hjalp ikke for Danmark, og Sverige økte tidlig i andre omgang til en femmålsledelse.

– Du må dra opp noen taktiske genistreker nå, landslagssjef Klavs Bruun Jørgensen, kommenterte Christian Paasche.

På det meste ledet svenskene med seks scoringer og forspranget ble for mye for de danske jentene. Danskene hevet seg igjen og var bare to mål bak med tre minutter igjen å spille, men sluttspurten kom for sent. Sverige kunne til slutt feire avansement til semifinalen med 26-23-seier.

– Sverige flyter videre på den enorme selvtilliten fra da de slo Norge i gruppefinalen, sa TV 2s kommentator Christian Paasche.