Fotballryktene: – Mourinho vil loppe rivalene for offensive spillere

Manchester United-sjefen kan komme til å handle hos to av sine argeste rivaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det mest spesielle José Mourinho-øyeblikket fra forrige Premier League-helg i vinduet øverst!

Det er fredag. Det er snart helg. Det er snart jul. Det er snart tid for å åpne overgangsvinduet på ny. Det er med andre ord snart på tide å materialisere alle fotballryktene.

Før den tid: Dagens dose.

Og vi starter i Manchester, der José Mourinho ser ut til å gjøre som mange nordmenn - legge juleshoppingen til London. Ifølge Daily Mail skal i hvert fall portugiseren ha forespurt Chelsea om den brasilianske stjernen Willians tjenester.

Legger vi til gårsdagens Mirror-rykter om Henrikh Mkhitaryan ut - og Mesut Özil fra Arsenal inn - skjønner vi at ingen klubber i London kan føle seg trygge når Manchester Uniteds mektige sjef tar med seg handlevognen sydover.

Les også: Derfor holdes Mkhitaryan ute av Manchester United-troppen

Enda lengre sør i landet, nærmere bestemt i Southampton, sitter et av januarvinduets største overgangsmål. Virgil van Dijk er nemlig på alle toppklubbenes radar, og skal en tro Goal så vil enten nederlenderen eller Real Sociedads Inigo Martinez bli å finne på Etihad Stadium som Manchester City-spiller neste måned.

Liverpool Echo rapporterer dog at byens flaggskip i rødt - Liverpool - fremdeles ikke har gitt opp å sikre seg van Dijks tjenester. Interessen fra City får lokalavisen til å dra opp igjen nederlenderens navn i sine spalter, ettersom han selv var klar for å skifte beite til nettopp Liverpool i sommer, men det spørs om den viljen er like sterk dersom maskineriet City står klare med sine sjekkhefter.

En som kan komme til å forlate byen Liverpool i januar er Ross Barkley. Everton-sjef Sam Allardyce sier i hvert fall at han ikke vil stå i veien dersom hans sjefer bestemmer seg for å selge den skadeutsatte midtbanespilleren neste måned, noe blant annet The Mirror melder om. Både Chelsea og Tottenham er interesserte i spilleren som har en kontrakt som går ut til sommeren.

De to London-gigantene er ikke de eneste som kan komme til å kjempe om samme spiller i januar. Også i Midlands kan det bli dragkamp, der rivalene Aston Villa og Wolverhampton begge har vist interesse for å hente Lewis Grabban fra Bournemouth. Championship-topplagene vil ifølge Birmingham Mail begge hente spissen, som nå er utlånt til Sunderland der han har scoret elleve mål på 17 kamper, for å få et ekstra gir i kampen om Premier League-plass neste sesong.

Dersom de lyktes i sitt mål om opprykk, kan det kanskje bli oppgjør mot den nåværende Monaco-profilen Fabinho neste sesong. Ifølge italienske Tuttosport skal i hvert fall Manchester United stå klare til å matche et bud fra Serie A-giganten Juventus for den brasilianske landslagsspilleren.

En som kan være på vei inn i Monaco er ifølge The Telegraph Michy Batshuayi. Chelsea-spissen kan bli brukt som et mellomledd i en gigantovergang som tar Thomas Lemar motsatt vei. Lemar, som også er et overgangsmål for Liverpool og Arsenal, kan komme til å koste opp mot en milliard norske kroner.